Hlavní obsah

Kamera zachytila muže, kteří v Praze navrtali loď. Majitel nabízí 100 tisíc za jejich odhalení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Policie zveřejnila ve čtvrtek video s podezřelými muži, kteří podle ní navrtali loď na Vltavě v Praze. Škoda byla vyčíslena na půl milionu korun. Vedení plavební společnosti, která poničenou loď provozuje, nabízí za informace vedoucí k dopadení pachatelů odměnu.

Muži navrtali loďVideo: Policie ČR

 
Článek

„Nabízíme vyplacení 100 tisíc korun,“ sdělil Novinkám její ředitel Štěpán Rusňák.

Případná svědectví a důkazy se ale nemusí týkat jen samotných podezřelých, kteří měli loď navrtat. Podle Rusňáka je totiž ve hře i verze, že čin měl ještě zadavatele.

V úterý 17. října večer dva muži vnikli na přístaviště lodí na nábřeží Edvarda Beneše. Jeden přeskočil do dřevěné lodi a druhý hlídal okolí. Nezjištěným způsobem pak podle policistů vyvrtal 16 otvorů o průměru jednoho centimetru.

Foto: Policie ČR

Mercedes, kterým muži ujeli

„Naštěstí se plavidlo nepodařilo zcela potopit, ale i přesto vznikla majiteli škoda přesahující půl milionu korun. Policisté zajistili kamerové záznamy, na kterých jsou oba muži velmi dobře vidět přímo při činu,“ uvedl mluvčí policie Richard Hrdina.

Na místo přijeli zřejmě sytě oranžovým SUV značky Mercedes. Policie přijme jakékoliv informace vedoucí k dopadení na linku 158. Za poškození cizí věci jim hrozí až tříletý pobyt za mřížemi.

Potápějící se loďVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

Na Vltavě se potápěla loď. Někdo do ní vyvrtal díry

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám