Hlavní obsah

Motorkář, který měl srazit dítě u Plzně a ujet, se přihlásil policii

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Město Touškov
Aktualizováno

Policii se v úterý přihlásil motorkář, kterého vyšetřovatelé podezírají, že v neděli ujel od nehody u Plzně. Při ní měl srazit 12letého chlapce, který skončil po nehodě zraněný v nemocnici. Řidič se přihlásil telefonicky po zveřejnění snímků z bezpečnostní kamery.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ilustrační foto

Článek

Nehoda se stala v neděli krátce před 16:30 hodin na silnici mezi Městem Touškovem a Kozolupy. Podle policie chlapec motorkáři vběhl do cesty.

„Řidič motocyklu zřejmě nezvládl zareagovat, když mu zleva vběhl do jízdní dráhy nezletilý chlapec, a následně došlo ke střetu,“ uvedla již dříve policejní mluvčí Eva Červenková s tím, že motorkář z místa ujel a pokračoval směrem na Kozolupy.

Chlapec utrpěl středně těžká zranění, se kterými ho zdravotníci přepravili do nemocnice.

O nehodě týž den informovaly Novinky, policie ale ještě neměla k dispozici záznamy z bezpečnostní kamery. Snímky zveřejnila v úterý s tím, že po motorkáři stále pátrá.

Ten se pak sám přihlásil. „Řekl pouze, že na snímcích je on. Jak se k celé věci postaví, zatím nevíme. Bude vyslechnutý v závěru týdne, neboť podle svých slov je nyní v zahraničí,“ dodala Červenková s tím, že muž se ozval telefonicky.

Případní svědci nehody se mají přihlásit na dopravním inspektorátu Plzeň–venkov na adrese Slovanská alej 26 v Plzni nebo na e-mail px.di.evidence@pcr.cz. „Informace mohou rovněž sdělit na tísňovou linku 158,“ dodala Červenková.

Reklama

Výběr článků

Načítám