Hlavní obsah

Kamera usvědčila zdravotní sestru z okrádání seniora

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Neprůstřelný důkaz stál za odsouzením zdravotní sestry, která měla v Praze pečovat o seniora, místo toho ale muže s problémy s pamětí soustavně v jeho bytě okrádala o peníze. Celkem si přišla na 120 tisíc korun. Při vyšetřování soud schválil policii nastavení kamery, která ženu natočila přímo při činu, načež kriminalisté podezřelou zadrželi.

Okradení seniora zachytila v bytě kameraVideo: Policie ČR

 
Článek

O případu v úterý informoval mluvčí policie Jan Daněk. Žena, povoláním zdravotní sestra, docházela coby pečovatelka do bytu jednoho pacienta, kterého měla několik měsíců okrádat o peníze.

„Využívala totiž toho, že muž má poruchu krátkodobé paměti, nepamatuje si události, které se odehrály v řádu několika minut zpětně, a kradla mu z bytu peníze. V nestřeženém okamžiku poškozenému v několika případech sebrala z peněženky v kuchyni všechny peníze a celkově přišla na téměř 120 tisíc korun,“ uvedl mluvčí.

Při prověřování případu měli kriminalisté na ženu spadeno jako na podezřelou, ale chyběly přímé důkazy, požádali proto soud o povolení, aby do bytu mohli umístit kameru.

Stařenku okradla o desítky tisíc, obvinila policie pečovatelku ze Sokolovska

Krimi

„Jelikož věděli, kdy má žena do bytu přijít, tak jeden kolega sledoval záběry online a další čekali před domem. Když na záběrech viděli, že ke krádeži došlo, ženu venku před domem následně i s kradenými penězi zadrželi,“ popsal akci Daněk.

Za zvlášť odsouzeníhodný označil mluvčí fakt, že obviněná jakožto zdravotní sestra znala podrobnosti o fyzickém stavu seniora a věděla, že byl obzvlášť zranitelnou obětí.

Podmínka, zákaz činnosti a peněžitý trest

„Navíc kriminalisté zjistili i to, že žena neplnila své povinnosti jako pečovatelka, když měla v bytě se seniorem cvičit, aby se jeho zdravotní stav zlepšoval, respektive nezhoršoval. V bytě měla podle dohody trávit hodinu, ale většinou se stavila jen na několikaminutovou návštěvu, okradla ho a odjela pryč,“ zmínil Daněk.

Policie nyní o případu informovala poté, kdy v něm nedávno padl pravomocný verdikt u soudu, který ženě uložil roční vězení podmíněně odložené na zkušební dobu 18 měsíců. Součástí rozhodnutí byl i peněžitý trest 50 tisíc korun a zákaz práce terénní sestry na čtyři roky.

Foto: Policie ČR

Okradení seniora zachytila v bytě kamera

Reklama

Výběr článků

Načítám