Hlavní obsah

Kámen v kombajnu. Při sklizni na Chrudimsku vzplálo pole s ječmenem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zhruba pětihektarové pole v Mrákotíně na Chrudimsku, kde zrovna probíhaly žně, zachvátily v sobotu odpoledne plameny ohně. Podle hasičů se živel začal šířit poté, co se do kombajnu dostal kámen.

Foto: HZS Pardubického kraje

U Mrákotína na Chrudimsku hořelo pole s ječmenem.

Článek

„Plameny se kromě pole rozšířily i na keře v lese. Na místo se sjelo sedm jednotek požární ochrany. Pomáhal jim traktor, který oborával pole tak, aby nedocházelo k dalšímu šíření požáru,“ popsali pardubičtí profesionální hasiči na Twitteru. Požár se podařilo jednotkám zlikvidovat za půldruhé hodiny.

Škoda byla předběžně vyčíslena na 30 tisíc korun. Hasiči kvůli mrákotínskému zásahu také vydali doporučení zemědělcům, aby v těchto horkých dnech svou techniku před započetím žní zkontrolovali.

„Doporučujeme také promazat třecí plochy, kde by třením mohlo dojít k nadměrnému zahřívání součástí a k požáru. Stroje by měly být opatřeny lapači jisker a funkčními přenosnými hasicími přístroji,“ uvedli hasiči.

Na Brněnsku vzplálo pole s obilím

Krimi

Reklama

Související témata:
Mrákotín

Související články

U Ostravy hořelo obilné pole

Osm jednotek hasičů zasahovalo v sobotu v obci Vřesina u Ostravy, kde během sklizně začalo hořet obilné pole. Oheň se povedlo zlikvidovat zhruba za hodinu.

Výběr článků

Načítám