Hlavní obsah

Kamarádi stráví za smrt chataře 23 let za mřížemi

Novinky, ČTK, Lenka Kadeřávková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Pražský vrchní soud v odvolacím řízení výrazným způsobem zpřísnil tresty dvěma mladým mužům, kteří před rokem umlátili k smrti a oloupili 57letého chataře u Hracholuské přehrady na Plzeňsku. Oběma uložil výjimečný trest 23 let vězení.

Foto: archiv Resortu Valachy

Mapa Kulíškovy stezky.

Článek

Nižší instance přitom poslala v květnu 26letého Miloslava Kasla za usmrcení chataře na 15 let za mříže, jeho o rok staršího komplice Petra Reže na 14 let, protože ho uznala vinným jen z loupeže.

Mrtvého našel syn

Odsouzení si oběť vyhlédli na nádraží v Pňovanech po mnoha hodinách strávených v restauracích. Chatař, kterého oba napadli a surově zbili, vystoupil jako jediný z vlaku.

Napadený zemřel na místě na poranění mozku. Útočníci mu odcizili zlatý prsten, řetízek s přívěskem a peníze. Škoda činila přes 7000 korun. Mrtvého muže našel jeho syn. Vydal se ho hledat, když na chatu nedorazil.

Násilníci již byli několikrát odsouzeni

Při vyměření délky trestu odvolací soud vycházel zejména z toho, že dvojice svou oběť zabila velmi brutálním způsobem. "Poškozený byl ukopán a utlučen. Podle znalců měl na sobě zranění, která jsou běžná při vážných dopravních nehodách," konstatoval předseda odvolacího senátu Jiří Lněnička.

Soud rovněž přihlédl k tomu, že oba útočníci byli v minulosti již vícekrát soudně trestáni, a to i za násilnou kriminalitu. Psychologové navíc označili možnost jejich nápravy za obzvlášť ztíženou.

Reklama

Související témata:

Související články

Kamarádi přehazují vraždu jeden na druhého

Krajský soud v Plzni začal v úterý projednávat případ dvou mladíků z Chlumčan na Plzeňsku, kteří podle obžaloby ubili a oloupili 45letého muže loni v červnu...

Soud uložil za smrt chataře vysoké tresty

Vysoké tresty uložil ve středu Krajský soud v Plzni dvěma mladíků z Chlumčan, kteří loni v červnu zbili, okradli a usmrtili 58letého chataře, který jim náhodou...

Výběr článků

Načítám