Hlavní obsah

K práci si přilepšoval přepadáním sázkových kanceláří

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OSTRAVA

Řádné zaměstnaní má muž, kterému policie připisuje dva roky trvající sérii přepadení sázkových kanceláří po celé Moravě a ve východních Čechách. Obviněný muž z Přerova (34) měl takto "bokem" přilepšit rodinnému rozpočtu o půl miliónu korun.

Foto: Jiří Smutný

Moravská zemská knihovna v Brně

Článek

Policejní sítě se kolem muže obviněného ze 13 skutků začaly stahovat už před časem, kdy v okruhu podezřelých zůstal sám. Kriminalisté z něj proto nespustili oči a jejich práce se nakonec vyplatila.

"Muž byl za asistence zásahové jednotky zadržen koncem června, krátce po svém posledním skutku, v Hranicích na Přerovsku," informovala dnes mluvčí severomoravské policie Dagmar Bednarčíková. Soud na něj krátce na to uvalil vazbu.

"Při postupném šetření se kriminalistům podařilo obviněnému prokázat další sérii loupeží v sázkových kancelářích, a to v Ostravě, Novém Jičíně, Frýdku - Místku , Brně, Vsetíně, Kopřivnici, Hulíně a Olomouci. Ve středu pro tyto skutky zahájil policejní komisař proti muži trestní stíhaní," uvedla mluvčí.

Ženám výrazně neubližoval

Muži se patrně dařilo tak dlouho unikat spravedlnosti i díky tomu, že v rámci svého zaměstnání musel hodně cestovat. Své síly proto museli spojit kriminalisté ze tří krajů.

K prvnímu přepadení se odhodlal v březnu před dvěma lety v Ostravě. Všechny jeho akce probíhaly podle podobného scénáře. Podle Bednarčíkové vstoupil do vybrané sázkové kanceláře, když si byl jistý, že pracovnice je uvnitř sama. Obličej si maskoval a na ženu namířil maketou střelné zbraně, která však podle přepadených vyhlížela jako pravá.

"Většího násilí proti ženám se nedopouštěl," podotkla Bednarčíková a dodala: "Kriminalisté ještě zjišťují, zda jeho rukopis nenesou ještě i další dosud neobjasněné případy na území republiky." Domnívají se, že ho k loupežím dohnala i hráčská vášeň. Pokud ho soud uzná vinným, hrozí mu pět až 12 let vězení.

Související témata:

Výběr článků

Načítám