Hlavní obsah

K odebrání dětí s tragickými následky stačilo, že si logopedka zahrála na psycholožku

Právo, Patrik Biskup
Plzeň

Sebe nakreslila jako osla a tátu jako divoké prase. Pak dostala šestiletá Lucinka otázku, jestli čuník sahá na osla. Když souhlasně kývla hlavou, vzbudila tím u logopedky podezření, že by ji mohl otec sexuálně zneužívat. Okamžitě rozjela mašinérii, která skončila tragédií.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Jak Právo už v úterý informovalo, kvůli nepotvrzenému podezření ze zneužívání přišla rodina z Klatovska nejprve o dvě malé děti a poté i o živitele. Holčičky ve věku šest a tři roky jim odebrala sociálka a muž, kterému policie nic protizákonného nedokázala, situaci neunesl a oběsil se.

Po podivném testu oznámení

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Do poradny ke specialistce přivedla Lucinku na sklonku loňského roku její matka. Chtěli ji nechat rozmluvit, ještě než půjde do školy, neboť měla strach, že nebude schopná komunikovat s učitelkou.

Odbornice podrobila předškolačku testu, ve kterém jí dala za úkol začarovat jednotlivé rodinné příslušníky do zvířátek a nakreslit je.

„U prasete, které mělo označovat otce, namalovala nezvykle dlouhý ocas. Na otázku, jestli prase sahá na oslíka, dívka řekla, že ano. K tomu doplnila, že se to oslíkovi nelíbilo, že by nejraději utekl do svého domečku a byl by rád, kdyby se prase odstěhovalo. Když jsem se ptala, co chtělo prase, aby mu oslík dělal, dívka mlčela,“ uvedla logopedka do policejního protokolu.

Pak už si přestala brát servítky a na dívku to vybalila přímo.

„Sahá ti tatínek mezi nožičky? Víš to, že kluci mají pindíka a tátové taky a akorát ho můžou mít velkýho a tvrdýho?“ Podle logopedky na všechny tyto otázky reagovala dívka kladně. „Odpovídala na všechno, ale je dost chytrá, takže jsem musela být opatrná, aby nepoznala, co sleduju,“ napsala logopedka dětské psycholožce, se kterou případ konzultovala, ještě než své podezření oznámila policii.

Nepříjemné věci? Dostala přes zadek

Při sezení u psycholožky však Lucinka nic podobného nezopakovala. Ani její výslech na policii žádné odhalení nepřinesl. Podle dobře informovaného zdroje dívka uvedla, že tátu i mámu má ráda „až do stropu“. Říkala, že se s tátou někdy koupe ve vaně, kde po sobě stříkají vodu a je hrozná legrace. Taky se zmínila, že k němu občas chodí spát do postele.

Vyjadřovala se i k tomu, jestli jí otec dělá nějaké věci, které by jí byly nepříjemné. Prý někdy dávno dostala na zadek, protože zlobila. Opakovaně popřela, že by jí otec sahal mezi nohy. Právu se podařilo získat výpověď otce, kterou učinil týden před sebevraždou.

„Obě holky jsem myl, jako každý otec myje malé děti. Namydlil jsem je po celém těle včetně genitálií a konečníku, opláchl vodou z vany a nakonec utřel od hlavy až po paty,“ řekl policistům s tím, že dcery nikdy nenutil ani nežádal, aby mu sahaly na penis nebo že by jim ho on strkal mezi jejich nohy. Policisté nakonec žádné obvinění proti muži nevznesli. Pouze soud na návrh sociálních pracovnic děti odebral. Avšak nyní, po smrti otce, jsou dcery zase zpět u matky.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám