Hlavní obsah

Jestli položíte telefon, budu střílet po lidech, volal neodbytný muž na policii

– Praha

Dvaatřicetiletý muž podle policie obvolal několik tísňových linek a vyhrožoval i zabíjením nevinných. Teď mu za to hrozí až čtyři roky vězení. Pražští kriminalisté případ, který kvalifikovali trestný čin vydírání, prošetřovali pět dní, podezřelého muže zadrželi ve čtvrtek.

BEZ KOMENTÁŘE: Výhružný telefonát na tísňovou linku policieVideo: Policie ČR

 
Článek

Dne 7. dubna v pozdních večerních hodinách zavolal operátorům linky tísňového volání 158 neznámý muž. Ten policistovi sdělil, že pokud mu operátor položí sluchátko, tak vezme svou nelegálně drženou zbraň, vyjde na ulici a zastřelí jakéhokoli nevinného člověka, kterého v ten okamžik potká.

„Operátor se sice snažil od volajícího zjistit, co vlastně potřebuje, jak může muži pomoci, ale chvílemi to byl pro policistu téměř nadlidský úkon. Nicméně i tak se ve výsledku vlastně nedozvěděl nic konkrétního,” informoval v neděli mluvčí pražské policie Tomáš Hulan.

BEZ KOMENTÁŘE: Výhružný telefonát a zadržení podezřeléhoVideo: Policie ČR

Muž kromě policie telefonoval také na tísňovou linku hasičů, kde nahlásil požáry na policejních služebnách.

Plané výhrůžky

Případ si převzali do své kompetence kriminalisté prvního oddělení prvního policejního obvodu. Těm se za necelých pět dní podařilo volajícího vypátrat a následně jej také zadržet, a to v ulici Purkyňova, nedaleko mužova přechodného bydliště.

„Nakonec se ukázalo, že výhrůžky zbraní byly pouze plané,” dodal policejní mluvčí.

Dvaatřicetiletý muž skončil po zadržení na policejní služebně, kde s ním vyšetřovatel zahájil úkony trestního řízení pro trestný čin vydírání. Za ten muži hrozí trest odnětí svobody až na čtyři roky.

Poté ho dle Hulana kriminalisté převezli do psychiatrické nemocnice, kdy bude v rámci úkonů trestního řízení zadán znalecký posudek, aby se zjistilo, zda je zadržený vůbec odpovědný za své jednání.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám