Hlavní obsah

Jen jsem přes ni upadl se staženými kalhotami, hájil se muž viněný ze znásilnění

Právo, Petr Kozelka

S originální obhajobou, ne nepodobnou obehranému vtipu o tom, kterak poškozený sám desetkrát upadl na nůž a ještě se bodl do zad, se u brněnského krajského soudu prezentoval čtyřiapadesátiletý Jaroslav Krenauer obžalovaný ze znásilnění ani ne patnáctileté dívky. Podle muže totiž nešlo o žádné znásilnění, pouze prý přes dívku upadl ve chvíli, kdy si sundal kalhoty, aby si mohl odskočit.

Obžalovaný Jaroslav Krenauer u souduVideo: Petr Kozelka , Právo

 
Článek

U soudu mu hrozí až deset let vězení.

Podle obžaloby sedmnáctkrát trestaný Krenauer, z toho dvakrát pro znásilnění a jednou pro pokus o znásilnění, nejprve přítelkyni svého nevlastního syna naléval alkohol, do kterého navíc přimíchal léky. Když ji poté doprovázel na vlak, na stráni asi půl kilometru od nádraží jedné z obcí na Kroměřížsku podle státního zástupce využil její opilosti a své fyzické převahy a na dívku se vrhl.

„Nalehl na ni, vysvlékl jí kalhoty a kalhotky, zacpal jí rukou ústa a poté došlo k pohlavnímu styku. Hned toho ale nechal a po dívce chtěl, aby o celé věci nikomu neříkala. Dívka pak z místa utekla a bloudila po okolí, až z jednoho veřejného automatu zavolala na linku 158 a oznámila, že byla znásilněna otčímem svého nezletilého přítele,“ prohlásil v obžalobě státní zástupce.

Foto: Petr Kozelka , Právo

Jaroslav Krenauer u soudu vinu jednoznačně odmítl.

Sám Krenauer před soudem nezapíral, že dívce naléval alkohol. „Bylo mi blbý pít sám,“ vysvětlil svou motivaci.

K žádnému znásilnění ale podle něj rozhodně nedošlo. Senátu v čele s Petrem Jirsou líčil, jak se to přihodilo, že se najednou nad dívkou ocitl s rozepnutým poklopcem.

„Brečela, tak jsem jí otřel slzu a ona mi na to řekla, jestli ji chci. Já na to, že ne. Pak jsem si stoupnul, že půjdu na záchod, vytáhl jsem přirození, a když jsem se otáčel, tak jsem přes ni upadl. Ona přitom už měla stažené legíny,“ líčil situaci.

Poté mu prý dívka začala vyhrožovat, že jej udá za znásilnění. „Utekla a já ji šel hledat, ale nenašel. Před policií jsem se pak deset dní skrýval, měl jsem strach, že půjdu rovnou na vazbu, a také jsem si chtěl ještě vyzvednout dávky,“ vysvětloval.

Verdikt nad zkušeným kriminálníkem by mohl zaznít po výslechu dalších svědků a znalců v nejbližších dnech.

Reklama

Výběr článků

Načítám