Hlavní obsah

Jednu z obžalovaných v bizarní kauze vraždy soud pustil z vazby. Zubařku tam nechal

Jednu z žen obžalovaných v bizarním případě vraždy muže pustil Obvodní soud pro Prahu 4 z vazby na svobodu. Podle rozhodnutí u pětašedesátileté ženy netrvají obavy z útěku ani z pokračování trestné činnosti. Druhou, dvaatřicetiletou obžalovanou pražský městský soud v úterý ponechal ve vazbě. Podle státní zástupkyně kvůli obavám z jejího možného útěku.

Státní zástupkyně k vazebnímu zasedáníVideo: Novinky

 
Článek

Hlavní líčení u pražského městského soudu mělo původně začít tento týden, ale kvůli tomu, že se propuštěné ženě nepodařilo doručit včas předvolání, začne soud neobvyklý případ projednávat až za tři neděle. Podle státní zástupkyně se obě obžalované k činu doznávají a litují ho, nesouhlasí ale s jeho právní kvalifikací.

Ženy podle obžaloby loni v říjnu v pražských Hájích zavraždily údajně na jeho vlastní žádost padesátiletého muže. Podle pitvy zemřel na otravu nitrožilním anestetikem Propofol. Smrti však předcházelo vícero procedur. Nejprve údajně dobrovolně požil nezjištěné množství rivotrilu, který na něj měl sedativní účinky. Mladší z žen chtěla zavolat záchranku, oběť i druhá obžalovaná jí v tom ale podle spisu zabránily, stejně jako v útěku z bytu.

Bizarní případ v Praze: Zubařka a pedagožka zabily muže, který jim slíbil, že jeho tělo zmizí

Krimi

Muž se prý pak svlékl, lehl si do postele a upadl do bezvědomí. Mladší z žen mu poté do třísla a do zápěstí vpíchla anestetikum Supracain a pořezala ho – bez porušení větších cév – v daných místech skalpelem. Muž proto začal krvácet, což ženy řešily hadry a lavorem.

Muž nakonec zemřel, poté, co mu žena do loketní jamky minimálně čtyřmi vpichy aplikovala zmíněný propofol. „V důsledku tohoto jednání u poškozeného několik málo minut po injekční aplikaci propofolu došlo k utlumení dechové činnosti a následně k jeho smrti, kdy příčinou smrti byla akutní otrava propofolem v souvislosti s injekčně aplikovanou anestezií,“ uvádí obžaloba.

Mladší z žen si pak lehla do postele vedle poškozeného, starší se na postel posadila. „(Obviněné) vyčkávaly, až tělo poškozeného zmizí, jak jim poškozený před svou smrtí sliboval,“ popisuje jednání státní zástupkyně.

Když ale tělo do druhého dne nezmizelo, ženy poklidily, umyly se, najedly a domluvily se na dalším postupu. Odpoledne pak vyrazily na místní oddělení policie, kde všechno oznámily.

Podle informací Novinek se nejednalo o eutanazii, kdy například nevyléčitelně nemocný člověk osloví lékaře, aby mu pomohl ke klidnému odchodu ze světa. Provádění eutanazie, nazývané také asistovaná sebevražda, je v Česku za hranicí zákona a paragrafy trestního zákoníku na ni pohlížejí jako na vraždu, případně účast na sebevraždě.

Autor sebevražedného sarkofágu vyvíjí také smrtící čip. Když na něj nositel zapomene, zemře

Koktejl

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám