Hlavní obsah

Jedno auto pustilo osmiletou dívku na přechod, další ji srazilo

Novinky, kub
Čelákovice

Okolnosti srážky vozidla s dítětem vyšetřovali policisté v okrese Praha-východ. Před týdnem měla v Čelákovicích 54letá řidička srazit na přechodu pro chodce osmiletou dívku. Dítě na přechod krátce před tím pustilo jiné auto, šoférka podle policie dívku přehlédla.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Nehoda se stala minulý týden v úterý krátce před 13. hodinou.

„Řidička osobního vozidla nedala na přechodu pro chodce přednost osmileté dívce, kterou na přechodu srazila. Nárazem byla dívka odhozena na chodník do větší vrstvy sněhového nánosu,” informovala v pondělí o případu mluvčí policie Barbora Schneeweissová.

Podle vyšetřovatelů srážce předcházela situace, kdy auto jedoucí z levého směru dívku pustilo na přechod, na který se rozeběhla.

Malého chlapce srazilo auto v Brně, řidič ujel

Krimi

„Avšak 54letá žena dívku pravděpodobně přehlédla a srazila ji. Naštěstí dívka utrpěla lehčí zranění, se kterými byla převezena k ošetření do nemocnice,” uvedla mluvčí.

Další podrobnosti k případu policie nesdělila, není například zřejmé, zda řidičku vyšetřuje, případně ve vztahu k jakým paragrafům.

Mluvčí dodala několik rad ohledně prevence bezpečného přecházení přes silnici: například připomněla, že chodec sice má na přechodu přednost, nesmí ale do něj vstoupit v případech, kdy řidič přijíždějícího vozidla nestihne zastavit.

Řidič pustil chlapce na přechodu. Kamera zachytila, jak ho druhý šofér objel a smetl

Krimi

Zmínila také pravidlo, podle kterého se má chodec pořádně rozhlédnout před přecházením, ale má být v obraze i po celou dobu přecházení. „Může se stát, že auto, které se zdálo dostatečně daleko, přijede rychleji, než jsme předpokládali,” upřesnila mluvčí.

„Nespoléhejte se na přednost na přechodu – řidiči mohou chodce přehlédnout nebo udělat chybu,” dodala Schneeweissová.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám