Hlavní obsah

Auto srazilo v Kladně na přechodu ženu s dítětem v náručí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kladno

Sedmatřicetiletou chodkyni s dítětem v náručí srazilo ve čtvrtek na přechodu pro chodce v Kladně auto. Batole vyvázlo bez zranění, žena utrpěla lehké poranění.

Foto: Panorama Mapy.cz

Jeden z přechodů ve Vodárenské ulici v Kladně

Článek

Nehoda se stala kolem desáté hodiny ve Vodárenské ulici. Chodkyni s dítětem srazil vůz Škoda Octavia.

„Žena byla s jedenáctiměsíčním chlapcem z místa převezena posádkou záchranné služby do kladenské nemocnice na vyšetření. Chlapec neutrpěl žádné zranění a chodkyně pouze pohmožděniny,“ sdělila policejní mluvčí Jana Šteinerová.

Dechová zkouška byla u šestatřicetiletého řidiče negativní, stejně jako u chodkyně. Příčiny nehody policisté zjišťují.

Opatrnost je na místě

Ve stejné ulici srazilo chodce auto také ve středu. Třiačtyřicetiletý muž utrpěl středně těžké poranění a byl převezen do nemocnice. O dvě hodiny později řešili kladenští policisté ještě jednu nehodu, při které auto srazilo chodkyni v Unhošťské ulici. Žena naštěstí neutrpěla žádné zranění.

Šteinerová apelovala na řidiče i chodce, aby v zimě, kdy je špatná viditelnost, byli opatrní.

„Policie upozorňuje řidiče, aby v době nepříznivého počasí, kdy jsou silnice kluzké, v ranních a nočních hodinách bývá snížená viditelnost a námraza, byli opatrní a přizpůsobili jízdu stavu a povaze vozovky a povětrnostním podmínkám. Chodci by si měli uvědomit, že nemají při přecházení silnice absolutní přednost,“ uzavřela mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám