Hlavní obsah

Jedenáctiletý Michal zmizel už potřetí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

V notorického útěkáře roste jedenáctiletý Michal Baník z Prahy 4. Minulý týden dvakrát utekl z domova. Díky všímavým lidem se pokaždé vrátil a sliboval rodičům, že už to neudělá. Zoufalý otec nyní opět žádá veřejnost o pomoc, protože jeho syn už potřetí zmizel.

Foto: Ivana Kvasnicová
Článek

"Syn utekl včera po škole. Oproti předchozím útěkům má nyní s sebou asi 2 tisíce korun," uvedl Michalův otec Branko Baník.

"Nejdřív jsem ho začal hledat sám, objížděl jsem nákupní centra, Hlavní nádraží, ale bezvýsledně. Dokonce jsem nechal Michalovu fotku a kontakt na sebe u ochranky, kdyby si něčeho všimla. Teprve pak jsem informoval policii, která opět vyhlásila pátrání," vyprávěl.

Důvod útěků rodičům nepřiznal

O příčině chlapcových útěků však příliš nevěděl. "Zřejmě je to způsob, jak se chce vyhnout učení, škole a dennímu kolotoči. Odborníci nám ale řekli, že za tím musí být něco hlubšího. Vždyť Míšovy útěky začaly minulý týden. Do té doby s ním nebyly žádné problémy. Bohužel se nám nechce svěřit," vysvětlil Branko Baník.

Podle něj chlapec trpí lehkou mozkovou dysfunkcí - hyperaktivitou. Otec odhaduje, že se nejspíš zdržuje v obchodech, kde může hrát počítačové hry. "Pokud někdo syna uvidí, prosím, kontaktuje policii," žádal.

Chlapec je oblečený v tmavě modré péřové bundě a kapucou, modrých džínů, tmavě modré mikině s bílým pruhem na prsou a obutý je v černých kotníkových botách.

Reklama

Související témata:

Související články

Policie znovu hledá 11letého Michala

Již podruhé během tohoto týdne žádá policie veřejnost o pomoc při hledání jedenáctiletého Michala Baníka z Prahy 4. Nejprve ho rodiče postrádali v pondělí,...

Výběr článků

Načítám