Hlavní obsah

Je to komplot, bránil se protivínský lékař obžalovaný ze znásilnění

Právo, Pavel Orholz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Písek

Před soudem v Písku se v úterý hájil praktický lékař z Protivína Vladimír Weber, který se měl podle obžaloby pokusit loni v květnu znásilnit jednu z pacientek. Ta policistům i u soudu vypověděla, že ji povalil na zdravotnické lehátko a chtěl s ní souložit. Podle lékaře šlo naopak o běžné vyšetření, které trvalo pět minut.

BEZ KOMENTÁŘE: Obžalovaný lékař u píseckého souduVideo: Pavel Orholz, Právo

 
Článek

Proti lékaři svědčí jeho DNA na levém ňadru pacientky. „Na levém ňadru byly stopy DNA Vladimíra Webera,“ konstatovala soudní znalkyně Lenka Dolanská s tím, že na knoflíku u kalhot však DNA nebyla. Lékař uvedl, že sliny se na ňadro mohly dostat i z jeho ruky, kterou si předtím otřel ústa. Podle jeho obhájce Pavla Dostála se mohlo jednat i o pot lékaře.

Pacientka prý přišla k lékaři s ekzémem na stehnech a bolestí břicha. Zároveň chtěla omluvenky pro děti do školy. „Dotyčná si lehla na lůžko. Rozepla si kalhoty, ukázala mi ekzém. Žádné kalhoty jsem nerozepínal. Jenom jsem jí řekl, aby si vyhrnula tričko, když jsem vyšetřoval břišní krajinu a hrudní koš,“ popsal vyšetření několikrát u soudu Weber. Podle něho trvalo vyšetření pět minut a pak se s pacientkou rozloučil podáním ruky.

Pacientka se musela podle její výpovědi bránit sexuálnímu útoku, na těle ale neměla žádné šrámy ani modřiny. Prý křičela o pomoc. Další pacientka v čekárně ale nic neslyšela. „Paní vyšla ven z ordinace a řekla: ,To není doktor, to je úchyl.´ Ta čekárna byla plná, z ordinace jsem však nic neslyšela. Běžně je slyšet i slova,“ konstatovala svědkyně.

Lékař: Je to komplot

U soudu také vypovídala teta poškozené pacientky. „Šla k panu doktorovi. My jsme se jí pokoušeli volat a asi po půl hodině, nebo po hodině jsme ji viděli, jak stojí před ordinací doktora. Pověděla nám, že pan doktor se ji pokusil znásilnit,“ prohlásila příbuzná. Podobně vypovídal i bratr ženy. Pacientka, její teta i bratr se pak do ordinace všichni tři vrátili. I tady se výpovědi pacientky a jejích příbuzných s tvrzením lékaře rozcházejí.

Zatímco Weber uvedl, že mu dvě ženy a jeden muž vyhrožovali vypálením domu a likvidací rodiny, pokud jim nedá sto tisíc, pacientka s příbuznými tvrdí, že jim úplatek nabízel sám.

Vladimír Weber má v Protivíně praxi už třicet let a Právu řekl, že mu tato kauza ničí pověst. „Je to připravený komplot pacientky a jejích příbuzných, kteří se takto chtějí dostat k penězům. Kauza se táhne už přes rok a trpí moje pověst, když přicházím o pacienty,“ podotkl Weber.

Lékaři hrozí za znásilnění ve stadiu pokusu až pět let vězení. Soud bude pokračovat 3. července.

Reklama

Výběr článků

Načítám