Hlavní obsah

„Jdou k nákupnímu centru!“ Telefonáty svědků pomohly k dopadení zlodějů z Přerova

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pohotová reakce svědků i dobrý popis podezřelých pomohly policii k dopadení zlodějů z Přerova, kteří se na severu Moravy a ve Slezsku vloupali do několika provozoven. Na svědomí mají vloupání v Novém Jičíně, Českém Těšíně a Havířově.

Telefonát jednoho ze svědků pomohl k dopadení zlodějů.Video: Policie ČR

 
Článek

O případu informovala ve čtvrtek mluvčí policie Daniela Vlčková. „Oba muži ve věku 67 a 35 let byli zadrženi policisty chvíli poté, co byl na tísňovou linku oznámen pokus o vloupání do zdravotnického zařízení v Havířově,“ uvedla Vlčková.

Muži policistům nejprve tvrdili, že se ve zdravotnickém zařízení byli jen přeptat na práci.

„Pod tíhou předložených důkazů se ale nakonec přiznali nejen k pokusu, po kterém byli zadrženi, ale i k dalším krádežím na různých místech,“ dodala mluvčí s tím, že policistům dokonce odevzdali i několik peněženek s doklady, kterých se zmocnili při jiném vloupání v Novém Jičíně.

Foto: Policie ČR

Telefonát svědkyně pomohl k dopadení zlodějů.

Tam se také vloupali do kanceláře a šaten zdravotnického zařízení. „Předmětem jejich zájmu byly převážně peněženky zaměstnanců. Škoda odcizením byla odhadnuta na téměř 16 tisíc korun,“ řekla mluvčí.

Dalšího vloupání se podle policie dopustili v Českém Těšíně, tentokrát se terčem jejich zájmu stala škola. Ve školním kabinetu se zmocnili peněženek učitelů a způsobili tak škodu za šest tisíc korun

„Staršímu z mužů, který byl začátkem prosince propuštěn z výkonu trestu, hrozí další tři roky vězení. Aby trestnou činnost neopakoval, je jeho stíhání vedeno vazebně. Mladší by v případě odsouzení mohl ve vězení strávit až dva roky,“ dodala mluvčí.

Autobusák našel na zastávce peněženku a peníze si nechal. Má problém

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám