Hlavní obsah

Autobusák našel na zastávce peněženku a peníze si nechal. Má problém

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Osek

Ztrátou peněženky se sedmi tisíci korun, doklady a platební kartou se minulý týden zabývali policisté z Duchcova na Teplicku. Vyšetřování je dovedlo k řidiči autobusu, kterého vyslechli jako svědka. Nakonec se ukázalo, že si obsah peněženky nechal pro sebe.

Foto: Profimedia.cz

Peněženka

Článek

O peněženku přišel v pátek odpoledne 43letý muž, který ji omylem zanechal na lavičce u autobusové zastávky v Oseku. „Když si svou chybu uvědomil a vrátil se zpět, peněženka na místě již neležela,“ uvedla teplická policejní mluvčí Ilona Gazdošová.

Muž proto událost oznámil. Policisté si v rámci šetření zjistili číslo autobusu, který v uvedenou dobu zastávkou projížděl. Poté ztotožnili jeho řidiče, kterého vyslechli jako svědka, zda něco podezřelého neviděl.

„Ze svědka se však vyklubal podezřelý, neboť řidič sdělil, že sice peněženku našel, ale že se o ni přihlásil neznámý člověk v autobuse a tomu ji předal. To se ale policistům nezdálo a při pokračujícím výslechu se nakonec řidič doznal, že si obsah peněženky ponechal a pak ji zahodil v jiné obci,“ popsala Gazdošová.

Duchcovští policisté mu poté sdělili podezření z neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.

Našel v Plzni peněženku se 60 tisíci a nechal si ji. Hledá ho policie

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám