Hlavní obsah

Jak (ne)parkovat v Praze: Muž pomocí prkna a spreje přebarvil zónu stání

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Snadněji zaparkovat měl podle všeho v úmyslu muž, který v Praze 5 přebarvil čáru určující zónu placeného stání z fialové na modrou. Strážníky na něj upozornili svědci. Státní policie bude řešit, zda se jednalo o přestupek, nebo trestný čin.

Foto: MP Praha

Muž podle strážníků přebarvil čáru vymezující zónu placeného stání.

Článek

Na počínání muže v úterý upozornil městskou policii místní obyvatel Prahy 5 přes tísňovou linku 156.

„Hlídka na místě zjistila znečištěnou vozovku, víko od hydrantu i chodník. Svědek jim detailně popsal nejen vzhled ‚malíře‘, ale také jeho počínání. Pomocí prkna a barev ve sprejích maloval na vozovku modré čáry. Latě pak odnesl do jednoho z domů v ulici, kde je strážníci vzápětí našli,“ informovala ve čtvrtek o případu mluvčí strážníků Irena Seifertová.

Ještě před příjezdem státní policie se městským policistům hlásili další svědci s tím, že podezřelý je jejich soused.

Řidič v Otrokovicích zaparkoval a rozhlédl se. Když otevřel dveře, vrazila do nich cyklistka

Krimi

„Rezidentovi se zřejmě nelíbil nastavený systém parkování v jeho ulici, proto vzal do ruky prkno, barvu a jal se přizpůsobit zónu placeného stání své představě a dopravní značení měnil z fialové zóny na modrou,“ zmínila mluvčí.

Seifertová připomněla, že fialová zóna je určena pro takzvané smíšené parkování, tedy bez omezení v ní mohou stát pouze rezidenti s platným parkovacím oprávněním, současně ale umožňuje parkování za úplatu všem řidičům na časově omezenou dobu uvedenou na dopravní značce.

V modré zóně pak mohou neomezeně parkovat obyvatelé, podnikatelé, zaměstnanci a vlastníci nemovitostí v dané městské části, kteří mají dlouhodobé parkovací oprávnění. Ostatní řidiči v ní mohou stát maximálně tři hodiny.

Foto: MP Praha

Přebarvená zóna určená k parkování.

Mluvčí strážníků upozornila na to, že lidé nemohou brát do vlastních rukou ani obnovu dopravního značení.

„V případě, že značení na silnici, které upravuje zóny placeného stání, není dobře viditelné, je nutné se obrátit na Technickou správu komunikací,“ podotkla.

Čára na vozovce je podle ní navíc jen pomocným značením, v případě zón placeného stání je zásadní svislá dopravní značka.

„Proto doporučujeme sledovat vždy svislé dopravní značky,“ dodala mluvčí s tím, že zmíněný případ má nyní na stole státní policie, která bude řešit, zda se jednalo o přestupek, či trestný čin.

Notorický pirát z Karvinska naboural auta policistům i strážníkům

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám