Hlavní obsah

Invalida ve Strakonicích na sebe z tankovací pistole vylil benzin. Hrozil sebeupálením

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Strakonice

Jihočeští policisté a záchranáři vyjížděli ve čtvrtek odpoledne na benzinovou čerpací stanici u nádraží ve Strakonicích, kde se chtěl upálit pětapadesátiletý muž na invalidním vozíku. Vylil na sebe z tankovací pistole šest a půl litru benzinu a v ruce držel zapalovač. Neustále přitom vykřikoval, že chce skoncovat se životem.

Foto: MP Strakonice

Benzinka, kde se chtěl invalida upálit

Článek

„O tom, že se chce muž upálit, volali na policejní linku kolemjdoucí. Aby muže před šíleným činem zastavili, podařilo se jim ho polít vodou a vytrhnout mu zapalovač z ruky. Policisté na místě zjistili, že se jedná o muže ze Strakonicka. V dechu měl přes dvě promile alkoholu,“ popsala situaci na čerpací stanici Jaromíra Nováková, mluvčí strakonické policie.

Muž skončil v péči lékařů. „Svým jednáním ohrozil minimálně deset lidí, kteří se v tu chvíli okolo pohybovali. Mohl napáchat obrovské škody. Policisté již zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu obecného ohrožení z nedbalosti,“ dodala Nováková.

Sebevražd loni přibylo, mezi sebevrahy dominují muži

Domácí

Reklama

Výběr článků

Načítám