Hlavní obsah

Instruktor MMA brutálně zmlátil známého. Roznášel jsem nenávist a zlo, řekl u soudu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Krvavý příběh jako z akčního filmu začal v úterý rozplétat Krajský soud v Liberci. Zabývá se pokusem o vraždu, kterého se měl letos na jaře v Hejnicích na Liberecku dopustit sedmačtyřicetiletý Jan H.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Zapálenému milovníkovi bojových sportů a instruktorovi klubu MMA měla dojít trpělivost s jeho známým, o šest let mladším mužem, jenž mu pomáhal vést bar s diskotékovými akcemi. Podezříval ho, že ho okrádá, že se mu vyhýbá, že ho chce o jeho bar připravit. Rozhodl se si to s ním vyřídit.

Na své chalupě ho měl proto opakovaně brutálně napadnout pěstmi, lokty i údery francouzskou holí do všech částí těla a vážně zraněného ho pak podle obžaloby na místě nechal a zamkl, aniž by mu přivolal pomoc. Protože měl pokus o vraždu spáchat s rozmyslem, hrozí mu za to 12 až 20 let vězení.

Našli ho po 27 hodinách

Podle státní zástupkyně Petry Pazderkové přišli oba muži na místo činu letos 12. dubna kolem 22. hodiny a těžce zraněného poškozeného v bezvědomí objevili policisté až 14. dubna před jednou hodinou ranní. „U poškozeného podle mého jen shodou okolností nenastala smrt,“ uvedla státní zástupkyně.

MMA: Per se, mlať, kopej, ale nekousej

Muži

Obžalovaný Jan H. v pondělí vypovídal před soudem přes dvě a půl hodiny. K brutálnímu útoku se přihlásil, v řadě bodů se ale ohradil proti obžalobě. „Nikam jsem ho nevylákal, šel tam ze své vůle a čas i místo určil sám,“ řekl obžalovaný.

Netušil jsem, že toho člověka takto zřídím
obžalovaný

Hájil se rovněž tím, že ho zklamalo, když se k němu údajně doneslo, že ho chce poškozený o bar připravit. „Byl jsem strašlivě naštvaný. Přiznávám, že jsem v tu chvíli kolem sebe roznášel jen nenávist a zlo,“ uvedl Jan H.

Tvrdil také, že mu poškozený vyhrožoval. „Říkal mi, že není problém, aby se u mě na baru našly drogy, nebo že není problém zjistit, kam si chodí hrát moje žena s dítětem. A to byl absolutní vrchol. Tam začalo veškeré moje destruktivní jednání. Netušil jsem, že toho člověka takto zřídím,“ uvedl také.

Soud v pondělí vyslechl také znalce, který zkoumal vážnost poranění u poškozeného. „Utrpěl těžké poranění mozku s vážnou poruchou mozkových funkcí, do nemocnice byl přijat v hlubokém bezvědomí. Měl také zlomeninu nosních kostí, zlomeninu očnice, zlomeninu horní čelisti, zlomené deváté žebro i poškozené plíce s vážnou poruchou dechových funkcí,“ popsal znalec. „Šlo o těžká poranění, která poškozeného ohrožovala na životě,“ dodal.

Poškozený v pondělí k soudu také dorazil, na jeho výpověď už ale nedošlo. Soudce Pavel Pachner ho pouze informoval, že ho předvolá znovu. Bude to ale až v lednu.

Veronika Zajícová: Bojovnice z klece touží vyhrát Miss

Styl

Reklama

Výběr článků

Načítám