Hlavní obsah

Inspekce stíhá dopraváky, měli si nechávat pokuty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Šestice pražských dopravních policistů a jeden jejich bývalý kolega čelí podezření, že si nechávali pro vlastní potřebu peníze vybrané od řidičů na pokutách. Inspekce ministra vnitra je kvůli tomu ve středu navrhla obvinit ze zneužití pravomoci veřejného činitele.

Článek

Podle informací Práva státní zástupce návrh inspekce akceptoval a skupinu už začal stíhat. Vzhledem k tomu, že ještě nebyla vyčíslená škoda, není zřejmé, kolik let vězení jim hrozí.

Na podezřelé chování policistů upozornilo samo vedení pražské policejní správy. Stíhaní lidé nyní budou zřejmě propuštěni od policie bez finančních náhrad. Zda se na fiktivním vybírání pokut podíleli i další policisté, není jasné. Práce inspekce je totiž zatím na začátku.

Obvinění z vybírání pokut bez bloků čelí také deset policistů z Obvodního oddělení Vratimov na Ostravsku a strážník Městské policie v Šenově. Podobný případ řešila inspekce i v březnu loňského roku. Tehdy předala k trestnímu stíhání 11 policistů okresního ředitelství policie v Kladně. Případ bude patrně v únoru řešit kladenský okresní soud.

Ministr vnitra Ivan Langer v tiskovém prohlášení uvedl, že je nepřípustné, aby policisté, ti, co mají dohlížet na dodržování zákonů, je sami porušovali. "Jakkoli je to nepříjemné, oceňuji, že se inspekci daří potírat nešvary, které se v policii objevují," napsal.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám