Hlavní obsah

Inspekce navrhla obvinit policistu Filipce

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OSTRAVA

Inspekce ministra vnitra ve čtvrtek navrhla obvinit policistu ze Studénky na Novojičínsku, který měl loni v listopadu zbít obuškem cyklistu za banální dopravní přestupek. Zároveň navrhla stíhání jeho kolegy, který s nim v té době hlídkoval.

Foto: Plzeňský Prazdroj

Prohlídka muzea je nyní více interaktivní a jistě zaujme všechny milovníky historie piva a starých řemesel.

Článek

"Dnes jsme skončili prověřování tohoto případu návrhem na sdělení obvinění policisty Filipce z trestných činů ublížení na zdraví a zneužívání pravomoci veřejného činitele. Jeho kolegu, který se zásahu účastnil, navrhujeme obvinit z trestného činu zneužití pravomoci veřejného činitele," sdělil dnes ředitel Inspekce ministra vnitra Mikuláš Tomin.

Druhým stíhaným má být podle něj major Miroslav Terich, který do roku 2000 působil ve funkci vedoucího obvodního oddělení. Nadpraporčík Filipec zase šéfuje okresním policejním odborům.

Policista slouží v nedaleké obci

Za odchod policisty Filipce ve Studénce před několika týdny demonstrovalo několik stovek lidí. Občané zároveň mohli podepsat petici, která žádala odchod policisty Filipce od policie. Pod žádostí odeslanou Poslanecké sněmovně a vedení policie, přidalo svůj podpis více než 1100 obyvatel Studénky a okolí.

Filipec byl začátkem února na vlastní žádost přeřazen na obvodní oddělení do nedalekého Fulneku. Novojičínský okresní policejní ředitel Karel Třetina se rozhodl, že policistu ponechá ve službě do doby, než inspekce dokončí vyšetřování.

Zástupce okresního ředitele Milan Rucký řekl, že žádnou informaci od Inspekce ministra vnitra zatím nedostal. "Pokud ale státní zástupce opravdu sdělí jmenovaným policistům obvinění, budou s největší pravděpodobností až do pravomocného rozsudku postaveni mimo službu," řekl Rucký.

Reklama

Související témata:

Související články

Stovky lidí demonstrovaly proti policistovi

Čtyři stovky lidí přišly v pátek večer ve Studénce na Novojičínsku demonstrovat proti místnímu policistovi Václavu Filipcovi. Ten podle pořadatelů začátkem...

Policista Filipec už neslouží ve Studénce

Policista Václav Filipec, proti jehož údajné agresivitě v pátek ve Studénce demonstrovaly čtyři stovky lidí, už od pondělí neslouží na tamním obvodním...

Výběr článků

Načítám