Hlavní obsah

Husák nepřevzal odvolání. Šéfem krajské policie tak zůstává

Právo, rav

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vladislav Husák zůstává i k 1. únoru stále šéfem liberecké krajské policie. Kvůli své hospitalizaci z konce minulého týdne si totiž dosud nepřevzal od policejního prezidenta Jana Švejdara rozhodnutí o odvolání z funkce a přeřazení na místo metodika na útvaru vzdělávání na prezidiu. Právu to v pondělí potvrdila Švejdarova mluvčí Kateřina Rendlová.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Vladislav Husák

Článek

„Vzhledem k tomu, že Vladislav Husák dosud nepřevzal rozhodnutí o odvolání z funkce krajského ředitele, pravděpodobně z důvodu současné pracovní neschopnosti, a jeho převedení na jiné služební místo není proveditelné, formálně zůstává ředitelem liberecké policie,“ sdělila Právu Rendlová.

Doplnila, že v tuto chvíli tak není možné ustanovit na post šéfa libereckých policistů někoho nového nebo touto funkcí někoho pověřit, takže krajské ředitelství nyní povede Husákův náměstek. Není totiž zatím jasné, kdy Husák bude schopen po skončení hospitalizace písemné rozhodnutí převzít.

„Pan Husák s policejním prezidentem standardně komunikuje, kdy bude schopen rozhodnutí převzít, mu však nesdělil,“ dodala k tomu Rendlová.

Policejní šéf Husák je ve vážném stavu v nemocnici

Domácí

Husák zkolaboval v pátek na chatě v Kořenově, kde se mu udělalo zle a musel ho transportovat do liberecké nemocnice vrtulník. Podle informací Práva měl lékař při jeho ošetření na místě podezření na infarkt či celkové selhání organismu.

V pondělí by měl někdejší policejní prezident či bývalý šéf cizinecké policie absolvovat další vyšetření, podle zdrojů Práva mimo jiné i v Praze.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Hotel Prince de Ligne na Zámeckém náměstí v Teplicích. Večírku v hotelu se měl účastnit i Husák.

Husák podal ve středu podle předchozí domluvy s policejním prezidentem písemně rezignaci na ředitelskou funkci kvůli své účasti na oslavě narozenin někdejšího vlivného člena ČSSD Petra Bendy v jeho teplickém hotelu Prince de Ligne v sobotu 23. ledna. Od pondělí měl nastoupit na útvar policejního vzdělávání na policejním prezidiu.

Husáka přesunou na „trestnou lavici“, útvar vzdělávání

Domácí

Husák tvrdil, že měl prý v Bendově hotelu domluvené jednání s Milanem Hniličkou a Jiřím Šlégrem o činnosti sportovní unie. O pracovní schůzce mluvili i další účastníci setkání, které bylo ve skutečnosti Bendovou narozeninovou oslavou. Akce tohoto druhu jsou přitom zakázané vládními opatřeními v rámci boje proti šíření koronaviru.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám