Hlavní obsah

Hromadná nehoda v mlze u Brna, těžce zraněného muže oživovali

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jiříkovice

Následky hromadné nehody likvidují ve středu ráno hasiči na Brněnsku, kde se u Rohlenky srazila v husté mlze tři osobní auta a dodávka. Záchranáři odvezli do nemocnice těžce zraněného muže, kterého museli před tím oživovat. Okolnosti nehody vyšetřuje policie.

Foto: HZS Jihomoravského kraje

Následky hromadné nehody u Rohlenky

Článek

Nehoda se stala krátce před 8:30 na silnici 403 u dálnice D1 poblíž Rohlenky, která je součástí obce Jiříkovice v okrese Brno-venkov.

Mluvčí hasičů Jaroslav Mikoška z místa nehody Novinkám sdělil, že se srazila tři osobní auta a dodávka, která skončila na boku.

Záchranáři ošetřili řidiče jednoho z osobních aut, který utrpěl těžká zranění. Podle mluvčí záchranky Michaely Bothové museli muže zdravotníci oživovat a do nemocnice ho odvezli s mnohačetnými poraněními napojeného na řízenou ventilaci.

Mikoška upřesnil, že s oživováním začali jako první již svědci nehody, k nimž se připojil hasič, který jel souhrou okolností kolem v době svého volna.

Kvůli nehodě v okolí zhoustl povoz, který je podle mluvčího na staré silnici 403 běžně silnější, i když se neřeší žádná nehoda.

Okolnosti střetu vozidel vyšetřuje policie. Řidiči se podle všeho potýkali s nepřízní počasí, ze snímku hasičů a záběrů z kamer Ředitelství silnic a dálnic vyplývá, že v oblasti panuje poměrně silná mlha.

Reklama

Výběr článků

Načítám