Hlavní obsah

Houbař v Jeseníkách našel v lese mrtvolu

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bruntálsko

Po totožnosti mrtvého muže, kterého našel houbař v lese nedaleko Karlovy Studánky na Bruntálsku, pátrá už bezmála týden policie. Podle kriminalistů se stal muž ve věku asi 30 let pravděpodobně obětí vraždy.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

Houbař našel mrtvolu už minulý čtvrtek, policie ale o případu informovala až ve středu.

„Závěry pitvy zatím potvrdily, že muž zemřel násilnou smrtí způsobenou cizí osobou. V této chvíli ale není možné blíže specifikovat způsob, jakým muž zemřel. Je potřeba ještě získat další informace, zejména ze znaleckých posudků, o které již policisté požádali,“ uvedla mluvčí severomoravské policie Soňa Štětínská.

Expertízy by měly osvětlit také čas úmrtí, protože zatím není jasné, jak dlouho mrtvý muž v lese ležel.

„V souvislosti se zjištěním totožnosti muže policisté ověřují, zda se nejedná například o pohřešovanou, nebo hledanou osobu. Při pátrání již oslovili také několik desítek osob z okolí místa nálezu těla. Prozatím nikdo muže neztotožnil,“ dodala mluvčí.

Nalezený muž byl podle kriminalistů ve věku kolem 30 let, vysoký asi 180 centimetrů a měl pravděpodobně světle hnědé vlasy. „Měl oblečenu manšestrovou košili s károvaným zeleno-žlutým vzorem, pánské rifle modré barvy, na zadní části kalhot je nášivka s nápisem TOM TAILOR a vyobrazena hlava indiána,“ uvedla Štětínská. V poutkách kalhot byl kožený opasek černé barvy s kovovou sponou.

Občané mohou jakékoli informace k osobě volat na telefonní linku 974 721 323 nebo na bezplatnou policejní linku 158.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám