Hlavní obsah

Hoří skládka odpadu na Sokolovsku, dým je vidět kilometry daleko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vřesová

Rozsáhlý požár skládky komunálního odpadu od nedělního dopoledne likvidují hasiči u obce Vřesová na Sokolovsku. Z místa stoupá tmavý kouř, který je podle hasičů vidět na velkou vzdálenost. Na místo míří odborníci s pojízdnou laboratoří, aby změřili hladiny škodlivin v ovzduší.

Foto: HZS Karlovarského kraje

Požár skládky ve Vřesové

Článek

Hasiči vyhlásili 2. stupeň požárního poplachu ze čtyř možných, důvodem je nasazení většího počtu jednotek, kterých bylo na místě k 11:00 třináct.

„Kouř z požáru je viditelný na velkou vzdálenost. Povolána byla jednotka z laboratoře Třemošná, bude měřit zplodiny ve vzduchu,“ informoval mluvčí hasičů Martin Kasal.

Obyvatelům zatím nic nehrozí, skládka totiž leží poměrně daleko od bytové zástavby.

Foto: HZS Karlovarského kraje

Plameny zasáhly skládku na Sokolovsku

„Zásah bude pravděpodobně trvat delší dobu. Je nutné větší množství dýchací techniky a střídání zasahujících hasičů. Požár vznikl na hraně skládky, ale v její spodní části, takže prohořívá směrem vzhůru,“ citovala ČTK Kasala.

Obecně je podle mluvčího u podobných požárů problém v tom, že oheň je mnohdy skrytý hluboko pod povrchem, což má za následek časově náročné hašení všech ohnisek.

Foto: HZS Karlovarského kraje

Hasiči zvýšili stupeň požárního poplachu kvůli nasazení většího počtu jednotek

Na Prachaticku hořela hala na třídění odpadu, škody jdou do desítek milionů

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám