Hlavní obsah

Hoří průmyslový areál na Zlínsku. Oheň se už podařilo dostat pod kontrolu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Otrokovice
Aktualizováno

Rozsáhlý požár v průmyslovém areálu od středečního rána likvidují hasiči v Otrokovicích na Zlínsku. Oheň se již podařilo dostat pod kontrolu a dál se nešíří. Kvůli vyššímu počtu jednotek hasiči vyhlásili zvláštní, tedy nejvyšší stupeň poplachu.

Požár průmyslového areálu v OtrokovicíchVideo: Aleš Fuksa, Právo

 
Článek

Požár vypukl po 5. hodině na třídě Tomáše Bati. Hasiči postupně se stoupajícím počtem nasazených jednotek zvyšovali stupně požárního poplachu, až krátce před 9. hodinou vyhlásili zvláštní, tedy nejvyšší stupeň ze čtyř.

U požáru zasahuje 38 jednotek a zhruba 50 kusů techniky, včetně výškové. Oheň je již pod kontrolou a dál se nešíří. Jeden z hasičů utrpěl popáleniny druhého stupně na ruce od rozpáleného asfaltu.

Foto: ČTK

Požár v průmyslovém areálu v Otrokovicích

V areálu se nacházelo sedm firem, požár zřejmě vznikl v místním autoservisu. Plameny se rychle šířily pod nosnou střešní konstrukcí.

„Hořet začala autodílna, ale momentálně už jsou v plamenech v podstatě všechny objekty, které tam jsou,“ řekl krátce před 8:30 mluvčí hasičů Adam Fuksa.

„Zkoušeli jsme prořezávat střechu na mnoha místech, abychom přes otvory hasili přímo jednotlivá ohniště, ale i tak se oheň rychle šířil,“ popsal zásah jeden z hasičů.

Foto: ČTK

Kvůli požáru vyhlásili hasiči zvláštní stupeň poplachu

Plameny se hasičům podařilo před 13:00 zkrotit, dlouhé hodiny však z rozlehlého objektu stoupal štiplavý dým. Místním obyvatelům proto radnice i hasiči vzkazují, aby nechali zavřená okna.

K evakuaci obyvatel sousedních domů nemuselo dojít. Příčina požáru ani výše škody nejsou známé.

Foto: ČTK

Dým z požáru průmyslového areálu v Otrokovicích

Hasiči později upřesnili, že požár se týká hlavně samostatně stojící stavby z roku 1931, což je bývalý obchodní dům.

„Ve stavbě je několik provozoven,“ zmínil Roman Žemlička z oddělení stavební prevence krajského hasičského ředitelství.

Blesky zapálily na Olomoucku dílnu i zemědělské stavení

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám