Hlavní obsah

Blesky zapálily na Olomoucku dílnu i zemědělské stavení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hned dvakrát vyjížděli hasiči na Olomoucku během nočních bouřek k hořícím objektům, do kterých udeřil blesk. Hořelo ve Šternberku a Uničově. Nikdo nebyl naštěstí zraněn. Během bouří ze středy na čtvrtek měli hasiči dvacítku výjezdů.

Požár jednoho z objektůVideo: Hasiči Olomouc

 
Článek

Jednotky po půlnoci spěchaly do Šternberku, kde hořela střecha dílny u rodinného domu. Ta se velmi rychle propadla. Šest jednotek dostalo plameny zanedlouho pod kontrolu.

„Dle našeho vyšetřovatele se škoda podle odhadu vyšplhá ke 2,8 milionu korun, uchráněné hodnoty se blíží šesti milionům korun. Příčinou je úder blesku,“ sdělila mluvčí hasičů Lucie Balážová.

Zranění muže v Jeseníkách: Mohlo za něj krokové napětí po úderu blesku

Krimi
Foto: HZS Olomouckého kraje

Objekty zapálené po bouřkách

Foto: HZS Olomouckého kraje

Objekty zapálené po bouřkách

O necelé dvě hodiny později jeli hasiči do Dolní Sukolomi, místní části Uničova, kde hořela střecha na zemědělském objektu v rekonstrukci.

Po rychlé lokalizaci hasiči rozebrali konstrukci a uhasili skrytá ohniska. Škoda dle odhadu činí 400 tisíc korun, uchráněné hodnoty byly vyčísleny na asi 1,5 milionu korun. Příčinou je dle vyšetřovatele opět úder blesku.

Bouřky dorazily. Hlášeny jsou kroupy i popadané stromy

Počasí

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám