Hlavní obsah

Honičku utnuly zastavovací pásy, řidič pokračoval i s prázdnými pneumatikami

Právo, Michael Polák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Trutnov

Speciální zastavovací pásy, které propíchnou pneumatiky ujíždějícímu autu, použili ve čtvrtek večer policisté na Trutnovsku proti šestapadesátiletému polskému řidiči. Ten policistům ve svém VW Passatu zběsile ujížděl už od Trutnova, projel přes pásy v obci Královec a s vypuštěnými gumami zvládl ještě další dva kilometry. Zastavil až pár metrů za hranicí už na polském území.

BEZ KOMENTÁŘE: Policisté použili na ujíždějícího řidiče zastavovací pásyVideo: Policie ČR

 
Článek

„Snažil se utéct, ale ve spolupráci s polskou hlídkou byl zadržen,“ popsala Šárka Pižlová, mluvčí policie na Trutnovsku.

Policisté se o Poláka začali zajímat ve čtvrtek večer v Trutnově poté, co někdo na linku 158 oznámil podezřelý pohyb dvou mužů a auta s polskou značkou v trutnovské Náchodské ulici s tím, že tu muži i řidič auta obhlížejí zaparkované auto audi.

Policisté podezřelé polské auto našli a jeho řidiče podrobili kontrole. Během lustrace ale muž sešlápl plyn a začal ujíždět směrem na Královec.

Jel 140 km/h

„Policisté ho při pronásledování vyzývali k zastavení za použití výstražného nápisu Stop Policie. Na to šestapadesátiletý muž ale nereagoval a pokračoval v jízdě rychlostí 140 kilometrů za hodinu,“ řekla policejní mluvčí.

Ujíždějící auto se policisté několikrát pokusili předjet, polský řidič ale v reakci na to několikrát nepředvídaně najel do levého jízdního pruhu a snažil se policisty také vybrzdit. Pak přišly na řadu zastavovací pásy.

Polští policisté naměřili uprchlíkovi po zadržení 2,34 promile alkoholu v dechu. Zjistili také, že muž je v Polsku hledaný kvůli nenastoupení k výkonu trestu a nemá řidičské oprávnění. Češi zběsilého řidiče obviní z ohrožení pod vlivem návykové látky a násilí proti úřední osobě.

Reklama

Výběr článků

Načítám