Hlavní obsah

Hokej ve Vsetíně: devět zadržených fanoušků a výhrůžky brankáři vyvražděním rodiny

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Devět neukázněných fanoušků zadrželi kvůli přestupkům policisté v souvislosti se sobotním hokejovým derby mezi Vsetínem a Zlínem. Mezi fanoušky obou klubů docházelo k potyčkám už během zápasu. Po skončení zápasu museli situaci uklidňovat policisté. Policie se také zabývá výhrůžkami vsetínskému brankáři na sociální síti. Právo o tom v neděli informovala policejní mluvčí Simona Kyšnerová.

Foto: Policie Zlínského kraje

Policisté zadrželi devět neukázněných fanoušků před nedělním zápasem Vsetína se Zlínem

Článek

První zápas finále druhé nejvyšší hokejové soutěže se hrál v sobotu odpoledne na vsetínském zimním stadionu Na Lapači. „Zúčastnilo se ho 5400 diváků, z nichž 200 jich fandilo hostujícímu týmu. Mezi hostujícími a domácími fanoušky proběhlo už během zápasu na stadionu několik konfliktů, které si vyřešila bezpečnostní agentura,“ uvedla mluvčí.

Foto: Policie Zlínského kraje

Valašské derby mezi Vsetínem a Zlínem budí velké vášně

Po skončení utkání se však před stadionem museli do konfliktu mezi fanoušky a bezpečnostní agenturou zapojit policisté. „Snažili jsme se od sebe oddělit znepřátelené tábory fanoušků, mezi kterými docházelo k potyčkám. Byli jsme nuceni použít i donucovací prostředky. Zajistili jsme devět fanoušků. Řešili jsme přestupková jednání. Při odjezdu zlínských fanoušků došlo k rozbití okna autobusu kamenem,“ konstatovala Kyšnerová.

V neděli dopoledne se podle ní navíc na policii obrátil manažer vsetínského hokejového klubu ohledně výhrůžky, kterou obdržel přes sociální síť jejich brankář Tomáš Vošvrda. „Informaci jsme ihned začali prověřovat. Skutkem se zabývají vsetínští kriminalisté,“ uvedla mluvčí. Podle informací Práva se jednalo o výhrůžku vyvražděním rodiny. Druhý zápas série na čtyři výhry se hraje dnes od 17:00 opět ve Vsetíně.

Hokejový fanoušek strhl konkurentovi klubovou šálu. Policie to šetří jako krádež

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám