Hlavní obsah

Hoffmannovi o půl roku odložen nástup trestu

Právo, vac

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Bývalý komunistický funkcionář Karel Hoffmann zatím nemusí do vězení. Soudkyně Pavla Augustinová totiž v úterý rozhodla, že mu nástup do výkonu trestu odloží o půl roku.

Foto: Jiří Kubík

Hejtman Středočeského kraje Josef Řihák předává pamětní medaili starostovi SDH Buková Václavu Melounovi a veliteli sboru Josefu Sýkorovi.

Článek

"Akceptovala jsem závěry ústřední lékařské komise vězeňské služby, že je třeba, aby se pan Hoffmann podrobil ještě řadě specializovaných vyšetření. A teprve pak bude možné říci, zda je nebo není schopen nastoupit trest," řekla včera Právu Augustinová. Jak dodala, Hoffmann je povinen se lékařským vyšetřením podrobit. Pokud by se jim vyhýbal, vystavil by se nebezpečí, že rovnou nastoupí do vězení.

Čtyřletý trest za to, že v srpnu 1968 nařídil vypnutí rozhlasových vysílačů, měl devětasedmdesátiletý Hoffmann původně nastoupit již 5. ledna letošního roku. Požádal však o odklad nástupu do vězení ze zdravotních důvodů.

Protože Hoffmannovi obhájci podali proti pravomocnému rozsudku pražského vrchního soudu z loňského října také dovolání, případem se ještě bude zabývat i Nejvyšší soud.

Související témata:

Související články

Jakeš omdlel u soudu

Někdejší generální tajemník ÚV KSČ Miloš Jakeš během svědecké výpovědi v procesu s Karlem Hoffmannem omdlel. Podle přítomných se mu udělalo nevolno a bylo...

Žalobkyně pro Hoffmanna žádá 5 let vězení

Pět let vězení pro Karla Hoffmanna (78), obžalovaného z vlastizrady formou sabotáže v souvislosti s invazí vojsk Vršavské smlouvy v srpnu 1968, navrhla v úterý...

Hoffmann má jít na čtyři roky do vězení

Pražský městský soud uznal bývalého komunistického funkcionáře Karla Hoffmanna vinným ze zneužití pravomocí veřejného činitele a vyměřil mu nepodmíněný trest...

Výběr článků

Načítám