Hlavní obsah

Hodil po spolužákovi rohlík, skončil s nožem v zádech

Právo, Patrik Biskup
Plzeň

Užmoulal v ruce zbytek rohlíku a hodil ho z legrace po spolužákovi. Schytal za to nůž do zad. Případ od úterý vyšetřují policisté na jižním Plzeňsku.

Hozený nůž se chlapci zabodl pod lopatku.

Článek

Hlavními aktéry jsou žáci deváté třídy základní školy v Nezvěsticích. Obec je v šoku, starosta svolal na příští týden školskou radu, s níž chce případ probrat a přijmout opatření, aby se něco podobného již nikdy neopakovalo.

Incident se odehrál během volné hodiny kousek od školy. „Jarda v ruce rozdrobil kus rohlíku a hodil ho spolužákovi do vlasů. Ten začal nadávat, pak sáhl do kapsy a po Jardovi, který se už dal na útěk, něco hodil. Jarda se najednou prohnul jako luk a pod lopatkou mu trčela rukojeť nože,“ řekl Právu spolužák Marek.

„Jarda si sundal bundu a vyhrnul triko. Měl asi dva centimetry hlubokou ránu, která krvácela. Brečel, celý se třásl. Měl jsem strach, aby se nesložil. Díra po noži v zádech byla dost hluboká, jakmile se Jarda pohnul, tekla z ní krev,“ sdělil.

Útočníka by měl vyšetřit odborník

„S kamarádem jsme ho odvedli do školy a řekli, co se stalo. Učitel ho pak autem odvezl do nemocnice,“ dodal s tím, že čepel nože měřila přes deset centimetrů. Marka překvapila reakce útočníka. „Měl z toho srandu. Ještě se divil, že nůž je asi moc tupej,“ uzavřel.

Ředitel školy Zdeněk Šafařík vnímá záležitost jako nešťastnou. „Případ nás velmi mrzí. Stalo se to ale o volné hodině venku, kde děti nehlídáme,“ prohlásil.

Podle něho útočník dosud žádné vážné problémy s chováním neměl. „Naopak, není to žádný agresivní kluk, a co se týče prospěchu, ve své třídě patří k těm lepším,“ dodal šéf školy.

Starosta Nezvěstic Lukáš Kardoš neskrýval zděšení. „Takové věci jsem dosud sledoval jen ve zprávách ze světa a najednou se to týká přímo nás,“ uvedl.

Varovný prst zvedl dětský psycholog Karel Bröckl. „Jestli chlapec své jednání bagatelizuje a přijde mu normální, tak je na místě, aby ho vyšetřil odborník. Příště by mohl klidně vzít pistoli,“ reagoval.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám