Hlavní obsah

Hned po návratu z vězení začal mladík z Přerovska znovu prodávat drogy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přerov

Zřejmě nepoučitelný je pětadvacetiletý muž z Přerovska. Sotva se loni v dubnu vrátil z vězení, znovu se pustil do distribuce drog, za kterou za mřížemi pobýval rok. Nyní mu hrozí, že ve vězení stráví až deset let. Novinky o tom v pátek informovala policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Foto: Stanislava Benešová, Novinky

Policie - ilustrační snímek

Článek

Přerovští kriminalisté podle ní mladíka zadrželi v úterý odpoledne v obci na Přerovsku. „Nekladl odpor a policisté ho převezli na služebnu, kde s ním provedli nezbytné úkony. Poté byl přemístěn do cely, kde přečkal noc,“ uvedla mluvčí.

Následující den byl mladík obviněn ze zločinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. „Byl obviněn z toho, že od dubna loňského roku, poté co opustil brány vězení pro stejnou trestnou činnost, až do svého zadržení, prodával či zdarma poskytoval metamfetamin dalším minimálně šesti osobám,“ konstatovala Zajícová.

K předávkám podle ní docházelo především v Přerově a nedalekých obcích Prosenice a Buk. „Jednomu z odběratelů přislíbil dodání jednoho gramu pervitinu za částku dva tisíce korun. Peníze inkasoval, ale zboží pak jaksi zapomněl dodat,“ poznamenala mluvčí.

Kriminalisté vydali podnět k podání návrhu na vzetí obviněného do vazby, který byl akceptován státním zástupcem a následně i soudcem. Muž byl ve čtvrtek odpoledne eskortován do vazební věznice v Olomouci. „V případě odsouzení mu hrozí trest odnětí svobody od dvou do deseti let,“ doplnila Zajícová.

Vrchní soud potvrdil tresty 13 a šest let vězení výrobcům drog

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám