Hlavní obsah

Hlína a kamení zavalily kopáče

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRUNTÁL

Zemina ve středu odpoledne zavalila dva dělníky, kteří prováděli výkopové práce u bývalého letního kina pod Uhlířským vrchem v Bruntále. Muži ve věku 33 a 52 let utrpěli vážná zranění.

Článek

"Jeden pracovník byl zavalen do půli těla, druhý téměř po krk. Jejich vyprošťování vzhledem ke struktuře zeminy, která obsahovala kameny, trvalo asi hodinu," informovala mluvčí bruntálské policie Lucie Krašteničová.

Oba muži jsou hospitalizováni v bruntálské nemocnici. "Na první pohled vypadali, že jsou úplně v pořádku," řekl Právu majitel firmy Jan Strádal. Mluvčí nemocnice Simona Součková uvedla, že zatím je předčasné hodnotit jejich zdravotní stav.

"Jeden z nich nemá viditelná závažná zranění, ale jeho stav budeme muset nepřetržitě monitorovat. Druhý z nich je na tom o dost hůře, byl přijat na anestezilogicko-resuscitační jednotku a jeho stav je vážný," řekla Součková.

Policie nyní prověřuje, zda byly na pracovišti splněny všechny bezpečnostní předpisy. "Šetříme všechny okolnosti případu," dodala bez bližších podrobnosti policejní mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám