Hlavní obsah

Hledaný podnikatel Savov je prý v Londýně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Od března po něm marně pátrala česká policie. Teď vyšlo najevo, že podnikatel František Savov, který je podezřelý ze stamiliónových daňových podvodů, pobývá údajně v Londýně.

Foto: Archiv Františka Savova

František Savov

Článek

Deníku Insider to řekl zdroj blízký vyšetřování. Policisté ale odmítají sdělit, zda požádali o vydání mezinárodního zatykače.

Savov je obviněný v kauze údajných miliardových daňových podvodů. Policie se podle Insideru o aktuálním místě pobytu Savova dozvěděla díky odposlechům, ovšem nikoli samotného Savova.

„Šlo o jiné lidi a nejednalo se o odposlechy telefonů," řekl zdroj. Šlo prý zřejmě o informace, které zachytily tzv. prostorové štěnice. Mluvčí protikorupční policie Jaroslav Ibehej potvrdil, že policie v rámci tohoto případu jednoho člověka hledá.

„Mohu pouze uvést, že pátráme po jedné osobě. Více informací poskytovat nebudeme," sdělil. Odmítl uvést, zda je na Savova vydán evropský zatykač, který by umožnil podnikatele v cizině zadržet.

V kauze daňových úniků za zhruba 780 miliónů korun bylo podle médií obviněno celkem deset lidí. Savov podle dřívějšího vyjádření považuje policejní vyšetřování za nestandardní a cítí se nevinen.

Savov je vlivným podnikatelem na mediálním trhu. Vlastní vydavatelství Mladá fronta s jeho tituly E15, Euro, časopisem Lidé a země a odbornými a dětskými periodiky. Kromě toho vlastní investiční fond.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám