Hlavní obsah

Hledala informace o oblíbeném herci. Začala si psát s podvodníkem a přišla o 620 tisíc

Půl milionu korun si půjčila žena ze Zlínska od banky, aby mohla poslat peníze údajnému známému herci, který si s ní psal přes aplikaci WhatsApp. Celkem mu zaslala 620 tisíc. Plánované setkání se však neuskutečnilo.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ilustrační foto

Článek

Devětačtyřicetiletá žena se na policii obrátila před nedávnem, protože několik měsíců sbírala odvahu se se svým příběh svěřit. V lednu podle policie hledala informace o známém kanadském herci. Poté jí přišla zpráva na sociální síti údajně od tohoto herce s tím, že by si mohli psát na WhatsAppu. Jak na ženu podvodníci přišli, ale není jasné.

„Po pár dnech jí muž sdělil, že pokud chce být členkou jeho fanklubu, musí zaplatit členský poplatek 5 tisíc dolarů (asi 100 tisíc korun). Žena peníze ve dvou částkách poslala. V průběhu komunikace umožnila muži přístup do svého bankovního účtu, aby si potřebnou částku mohl strhnout,“ sdělila mluvčí policie Monika Kozumplíková.

Rok zamilovaného psaní s údajným lékařem stál ženu ze Svitavska 1,8 milionu

Krimi

V únoru podvodník ženě napsal, že za ní přiletí z Austrálie, kde měl natáčet film. Potřeboval však koupit letenku, ale měl slabý signál, proto ji požádal, aby letenku koupila přes jeho účet. To se nepovedlo, a tak měl letenku koupit jeho manažer a po ženě chtěl doplatit 50 tisíc dolarů (asi milion korun).

„Žena neměla tolik peněz, tak si u své banky založila online úvěr ve výši alespoň 520 tisíc korun. Protože peníze nezvládla převést na účet letecké společnosti, muž si je převedl na její žádost sám,“ konstatovala mluvčí.

Údajný herec nepřiletěl, psali si ale dál. V květnu pak chtěl další peníze na poplatky. Ty žena už neposlala. Celkem neznámému podvodníkovi zaslala 620 tisíc korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám