Hlavní obsah

Rok zamilovaného psaní s údajným lékařem stál ženu ze Svitavska 1,8 milionu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O téměř dva miliony korun přišla podle policie 54letá žena ze Svitavska. Uvěřila, že se do ní zamiloval vojenský lékař, kterému skoro rok posílala peníze.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Žena přišla na policii poslední říjnový den a odvyprávěla tam známý, ale těžko pochopitelný příběh. V listopadu 2021 se na internetu seznámila s údajným americkým vojenským lékařem a začali si dopisovat.

„Psal jí, že pracuje na základně v Africe. Stěžoval si na tamní podmínky a chtěl ze základny odjet. Do ženy se měl zamilovat a sliboval jí společný nový život v Česku,“ sdělila mluvčí policie Andrea Muzikantová.

Desítky lidí naletěly internetovým podvodníkům, škody jsou v milionech

Bezpečnost

Jenže lékař neměl peníze na letenku, a tak mu žena poslala 2 600 eur (asi 65 tisíc korun). Peníze přišly a podvodník si řekl o další.

Potřeboval je na proclení balíčku se zlatem, další za ubytování v hotelech, za odblokování svého účtu a mnoho dalších těžce uvěřitelných legend.

„Jak už asi tušíte, vojenský lékař nepřijel, balíček nedorazil a podvedené ženě začne nový život, ale ne takový, jaký si představovala. Postupně neznámý pachatel z podvedené vylákal částku 1,8 milionu korun,“ shrnula mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám