Hlavní obsah

Hledači pokladů nalezli v Mostě pumu, policie evakuovala 4000 lidí

Právo, koc
Most
Aktualizováno

Hledači pokladů na Širokém vrchu v Mostě nalezli v neděli dopoledne leteckou pumu. Policie kvůli tomu evakuovala obyvatele v okruhu zhruba jednoho kilometru. Své domovy muselo opustit kolem 4000 lidí. Místo nálezu hlídají pyrotechnici.

Foto: Policie ČR

Puma nalezená v Mostě

Článek

„Nalezenou munici pyrotechnik označil jako leteckou pumu 1000 liber (450 kg) trhaviny,“ řekla Právu policejní mluvčí Jana Slámová. Po jejím prozkoumání pyrotechnici oznámili, že ji převezou k likvidaci na jiné místo.

"Pyrotechnici už vyndali roznětku a budou ji nakládat," uvedla Slámová. Nebezpečí již nehrozí, a tak se mohli lidé po 16:30 začít vracet do svých domovů.

Evakuace se týkala podle mluvčí mosteckého magistrátu Aleny Sedláčkové obyvatel žijících v okolních ulicích nálezu. „Byla to čtvrť Souš a lokalita pod Resslem až k ulici SNP. Obyvatelé evakuované části města, kteří neměli kam jít, byli sváženi autobusy do sportovní haly,“ sdělila Právu Sedláčková.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Policisté odklánějí dopravu v Mostě mimo oblast nálezu letecké bomby.

Dopravní podnik kvůli omezení změnil trasy tří linek. "Linka číslo 17 nebude zajíždět do zastávek Gymnázium, Zahražany, Pod Resslem a bude ve svém čase pokračovat až ze zastávky u Luny. Linka číslo 20 pak neobslouží zastávky Nemocnice, Pod Resslem, Zahražany a Gymnázium. Linka číslo 22 nebude zajíždět do zastávek Nemocnice, Pod Resslem, Souš a Matylda," uvedl Jiří Holý za dopravní podnik měst Mostu a Litvínov.

Reklama

Výběr článků

Načítám