Hlavní obsah

Hlavní líčení s vyšetřovatelem StB Grebeníčkem bylo opět odročeno

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

UHERSKÉ HRADIŠTĚ

Hlavní líčení s bývalým uherskohradišťským vyšetřovatelem Státní bezpečnosti Aloisem Grebeníčkem, které mělo v pondělí začít v Uherském Hradišti, bylo opět odročeno. Soud obdržel faxovou omluvu obžalovaného s tím, že pro zhoršený zdravotní stav se nemůže k soudu dostavit, informovala dnes ČTK předsedkyně senátu Radomíra Veselá.

Foto: Michaela Mitáčková

V nabídce farmářů je nejrůznější zboží, nechybí domácí uzeniny a další dobroty.

Článek

Jedenaosmdesátiletý obžalovaný předložil také lékařský posudek z břeclavské nemocnice, kde byl v minulých dnech hospitalizován. Předal soudu rovněž zprávu, že je v současnosti na léčení ve zdravotnickém zařízení na Českomoravské vrchovině, upřesnila soudkyně. Vysvětlila, že zprávy předá znalci z oboru lékařství. Ten rozhodne, zda je hospitalizace nutná, a zda je možné, aby otec předsedy KSČM Miroslava Grebeníčka absolvoval nařízené hlavní líčení.

O hospitalizaci na interním oddělení břeclavské nemocnice podle ní znalec prohlásil, že byla odůvodněná. Obžalovaného postihlo akutní vzplanutí chronického plicního onemocnění. Veselá uvedla, že po obdržení zprávy znalce nařídí ihned další termín líčení. Předpokládá, že by se mohlo konat v červnu, pokud znalec zareaguje na obě zprávy rychle.

Obžaloba viní Grebeníčka z mučení vězňů v uherskohradišťské věznici v padesátých letech minulého století. Za ublížení na zdraví s těžkými následky mu hrozí až osm let vězení. Líčení začalo před pěti lety, ale obžalovaný se k soudu nedostavil.

Reklama

Výběr článků

Načítám