Hlavní obsah

Historkou o hrozící amputaci nohy vylákali z důvěřivé seniorky úspory

Právo, hon

O všechny domácí úspory připravila dvojice podvodníků 85letou důchodkyni z Nového Jičína. Sehráli před ní scénku o těžce zraněném synovi, kterému hrozí amputace nohy. Po pachatelích nyní pátrá policie.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Seniorku oslovil údajný manželský pár ve středu na ulici v blízkosti novojičínské nemocnice. „Pod smyšlenou historkou nutné operace syna, k níž potřebují peníze, přesvědčili ženu k poskytnutí půjčky několika tisíc korun. Slzy v očích údajné matky ženu natolik přesvědčily, že je vzala k sobě do bytu, kde jim peníze půjčila. Jako zástavu jí nabídli peníze v cizí, údajně maďarské měně,“ uvedl mluvčí novojičínské policie Petr Gřes.

„Herci a hyeny v jedné osobě se neštítili a seniorku nakonec okradli o všechny peníze, které doma měla,“ dodal.

Policie nyní po muži a ženě ve věku 45 až 50 let pátrá. „Tento pár se ve středu kolem 14. hodiny pohyboval v blízkosti novojičínské nemocnice. Předpokládáme, že dvojice oslovila více lidí. K objasnění případu potřebujeme více informací k osobám i k možnému pohybu vozidel,“ uvedl Gřes.

Policie má k dispozici také popis pachatelů. Žena je asi 165 centimetrů vysoká, měla černé vlasy po ramena a byla celá v černém. „Muž byl menší než žena, plnoštíhlé postavy, snědé pleti. Na sobě měl černý oblek, košili světlé barvy a nemluvil dobře česky,“ doplnil policejní mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám