Hlavní obsah

Havárie vody v Brně poničila tramvajovou trať, boural autobus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Havárie vodovodního potrubí u kamenolomu v pátek před šestou hodinou ráno omezila dopravu v Bystrcké a Kníničské ulici v Brně. Tramvajová trať byla zatopená a linky číslo 3 a 10 končily ve smyčce Komín. Cestující mohli využít náhradní autobusovou dopravu, uvedla mluvčí dopravního podniku Hana Tomaštíková.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Havárie vodovodního potrubí u kamenolomu omezila dopravu v Bystrcké a Kníničské ulici v Brně. Autobus noční linky 89 v místě narazil kvůli vodě do sloupu.

Článek

Autobus noční linky 89 v místě narazil kvůli vodě do sloupu. „Ošetřili jsme řidiče autobusu středního věku. Měl drobná řezná poranění a byl podchlazený,” uvedla mluvčí jihomoravských záchranářů Michaela Bothová. Škoda na autobusu je podle Tomaštíkové 100 tisíc až 150 tisíc korun.

V ulici se rozbil Virský oblastní přivaděč.

„V současné době je přivaděč odstavený z provozu. Havárie způsobila krátkodobé přerušení dodávek vody v sídlišti Brno - Bystrc a pro obce Nebovidy a Moravany. Krátkodobé přerušení dodávek může mít za následek zákal vody, na jehož odstranění intenzivně pracujeme. Věnujeme opravě této poruchy mimořádnou pozornost, neboť jsme si vědomi případných problémů plynoucích z omezení dopravy v dané lokalitě. Do práce byli povoláni i pracovníci mimo pracovní pohotovost. Rozsah havárie není v současné době znám, stejně jako termín opravy a zprovoznění přivaděče," doplnila v sobotu dopoledne Renata Hermanová za Brněnské vodárny a kanalizace.

Reklama

Výběr článků

Načítám