Hlavní obsah

Hasiči zasahovali v motolské nemocnici, evakuovali 60 lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Několik jednotek hasičů zasahovalo v sobotu večer ve Fakultní nemocnici Motol v Praze 5, kde došlo k menšímu požáru. Hořela elektroinstalace. Z budovy bylo evakuováno 60 lidí. Požár byl uhašen, zraněn byl jeden hasič, který má pořezanou ruku.

Hasiči v areálu motolské nemocniceVideo: Novinky

 
Článek

„Jednalo se o požár podhledu na toaletách, na místo vyjelo několik jednotek hasičů. Zakouřena byla jen část jednoho patra,“ řekl Novinkám mluvčí hasičů Martin Kavka.

Jak zjistil reportér Novinek na místě, hořelo na toaletách v budově, kde se nachází urgentní příjem. Jako první u požáru zasahovala podniková jednotka hasičů, která sídlí přímo v areálu nemocnice a kterou nemocnice, asi jako jediná v České republice, zřizuje.

„Z budovy bylo evakuováno 60 lidí. Protože se v daném místě nenachází lůžková část, byli to všechno lidé, kteří budovu opustili po svých,“ doplnil mluvčí.

Kvůli menšímu požáru byl částečně omezen pohyb v jednom z pater budovy, urgentní příjem fungoval normálně. Při události se zranil jeden hasič.

„Požár je uhašen, odvětráváme prostory a probíhá průzkum budovy,“ uvedli hasiči na Twitteru. „Hasiči průzkumem zjistili požár elektroinstalace v podhledu na sociálním zařízení, který uhasila voda z prasklého potrubí,“ uvedl mluvčí hasičů Fík.

Okolnosti a příčiny vzniku požáru zjišťuje vyšetřovatel pražských hasičů. Škoda je zatím odhadována na 100 tisíc korun.

Při požáru opuštěného domu v Otrokovicích zemřel člověk

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám