Hlavní obsah

Hasiči zasahovali u hořící haly v Písnici celou noc, škoda je 10 milionů

Novinky, jap
Praha

Od úterního poledne zasahují pražští hasiči u požáru haly mezi Písnicí a Kunraticemi. S požárem bojovali celé odpoledne a následně celou noc. Hasičům na místě pomáhá těžká technika. Podle odhadů hasičů požár napáchal škody za deset milionů korun.

Foto: Novinky

Požár haly v pražské Písnici dohašovali celou noc.

Článek

K požáru haly v ulici Pramenná vyjelo velké množství hasičských jednotek v úterý po poledni. Vyhlášen byl III. stupeň požárního poplachu. Z místa stoupal hustý černý dým a šlehaly plameny. V hale se podle hasičů nacházela obuv a textil. Vše je nenávratně zničeno.

V úterý večer již z požářiště stoupal jen šedivý a bílý kouř. Část haly se ale zřítila a nadále hořelo pod hromadou plechů. Na místo proto vyrazila těžká technika ze záchranných útvarů, včetně nakladače a bagru se speciálními nůžkami.

V Praze hoří hala s oblečenímVideo: HZS Praha, Police ČR, Žaneta Čmelíková, aktu.cz, Novinky

Více než deset jednotek hasičů na místě zasahovalo celou noc. I v šest hodin ráno ale z trosek haly stále stoupal kouř. Trosky postupně rozebírala těžká technika. Hasiči pak dohašovali skrytá ohniska požáru.

Problémy začal v noci působit mráz. Na silnicích v okolí místa požáru totiž začala namrzat voda tekoucí z cisteren, které k požáru dovážely vodu od hydrantů.

Foto: Novinky

Hasiči byli na místě požáru celou noc.

Co přesně bylo příčinou požáru a jakou plameny napáchaly škodu, budou zjišťovat vyšetřovatelé hasičů i policie až po likvidaci požáru.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám