Hlavní obsah

Hasiči zachraňovali vodáky z rozvodněné Moravy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pět vodáků z po deštích rozbouřené a rozvodněné řeky Moravy zachraňovali v úterý po poledni hasiči u Střeně na Olomoucku. Vše se naštěstí obešlo bez zranění. Právo o tom informovala mluvčí hasičů Lucie Balážová.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Hasiči pomáhali vodákům

Článek

Vodáci, plující na dvou lodích, podle ní při splouvání řeky vrazili do vyvráceného velkého stromu a z lodí vypadli. „Svépomocí a s velkým štěstím se dostali na malý ostrůvek, odkud je promrzlé dostala do bezpečí až naše jednotka z Uničova s motorovým člunem,“ uvedla mluvčí.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Rozvodněná řeka

Hasiči podle ní postupně tři ženy, jednoho muže a dítě z ostrůvku uprostřed silně rozvodněné řeky převezli do bezpečí. „Sami se při náročné záchraně potýkali s velmi silným proudem a podle velitele měli vodáci velké štěstí, že se po pádu do řeky dostali na břeh,“ konstatovala Balážová.

Místní dobrovolná jednotka pak podle ní celou skupinu vodáků převezla do kempu, odkud vyplouvali. „Upozorňujeme, že rozvodněná řeka je nyní v okolí plná vyvrácených vzrostlých stromů a spolu se silným proudem může být velice nebezpečná,“ doplnila mluvčí hasičů s tím, že by vodáci měli v těchto dnech splouvání Moravy zvážit .

Půl promile na vodě. Ale kdo je vůdcem plavidla?

Domácí

Reklama

Výběr článků

Načítám