Hlavní obsah

Hasiči zachraňovali labradora, který se nedokázal dostat z jezu

Právo, hon

Psa, který uvízl v divokém jezu na řece Moravici nedaleko vodní nádrže Slezská Harta, museli v sobotu zachraňovat hasiči. Labrador Bart při procházce s majitelem a jeho rodinou neodolal volání přírody a skončil do proudu pod jezem, odkud se neuměl sám dostat.

Foto: Hasičský záchranný sbor Moravskoslezského kraje

Záchrana psa z jezu

Článek

Operační středisko hasičů vyslalo na záchranu tonoucího psa profesionální jednotku z Bruntálu i dobrovolné hasiče z Lomnice. „Bruntálští hasiči se převlékli do nepromokavého obleku se záchrannou vestou a přilbou již ve vozidle, takže při příjezdu k jezu byli připraveni k okamžité záchraně. Jeden z hasičů, uvázaný na laně, ihned skočil za psem do silného proudu pod jezem, chytil jej a vytáhl ven,“ řekl mluvčí hasičů Petr Kůdela.

Labrador byl ze zhruba dvacetiminutového pobytu ve studené vodě vyčerpaný a podchlazený, hasiči jej proto zabalili do deky a otírali jej. „Hasiči z Lomnice prokázali rodince se psem další službu, dovezli je až domů,“ doplnil mluvčí.

Celý zásah od nahlášení události po vytažení psa trval pouhých 14 minut. K rychlému zorientování pomohly hasičům i pravidelné výcviky, které se na tomto jezu konají.

Reklama

Výběr článků

Načítám