Hlavní obsah

Hasiči zachránili z hořící budovy v Havířově dva bezdomovce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Havířov

O velkém štěstí může mluvit dvojice lidí, pravděpodobně bezdomovců, které ve středu před polednem zachránili hasiči z hořící nevyužívané budovy v Havířově.

Hasiči ve středu likvidovali požár nevyužívané budovy v Havířově-Podlesí, z objektu zachránili dvě osoby. Video: HZS Moravskoslezského kraje

 
Článek

O tom, že objekt v havířovské části Podlesí hoří, se hasiči dozvěděli půl hodiny před polednem. K ohni vyrazila profesionální jednotka hasičů z Havířova a dobrovolní hasiči z Havířova a Havířova-Životic.

„Z prvotní informace, kterou operační středisko obdrželo, nebylo zcela jasné, zda je budova neobývaná, nebo zda se v ní nemohou pohybovat nějaké osoby,“ popsala mluvčí moravskoslezských hasičů Kamila Langerová. Uvedla, že když hasiči přijížděli, valil se z oken v prvním patře budovy hustý, černý kouř, který hasičům zásah notně komplikoval.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Požár nevyužívané budovy v Havířově-Podlesí

„Při prvotním průzkumu byla v objektu nalezena jedna intoxikovaná osoba, tu hasiči vyvedli ven a až do příjezdu zdravotnické záchranné služby jí poskytovali kyslíkovou terapii. Z budovy pak vyvedli ještě jednu osobu, u té však nebylo zjištěno žádné zranění ani stopy po intoxikaci,“ doplnila.

Záchranáři na místě ošetřili jednoho muže středního věku. „Nadýchal se kouře, převezen byl na centrální příjem havířovské nemocnice,“ podotkl mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl.

Hasičům se požár podařilo lokalizovat během dvaceti minut, další tři hodiny jim zabrala jeho likvidace. „Zásah komplikovalo nejen množství kouře, ale také množství nahromaděného odpadu, který se v objektu nacházel,“ sdělila Langerová a dodala, že požár nezpůsobil žádnou škodu. Proč začal objekt hořet, hasiči vyšetřují.

Na Jablonecku hořela přístavba rodinného domu, škoda je nejméně tři miliony

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám