Hlavní obsah

Hasiči vyjížděli k popadaným stromům, řešili i vánoční smrček uvízlý ve větvích stromu u paneláku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

K více než třiceti událostem vyjížděli v průběhu neděle hasiči ve Zlínském kraji. Zasahovali hlavně u odstraňování popadaných stromů a větví v souvislosti se silným větrem, který se prohnal východem Moravy.

Foto: HZS ZK, Právo

Silný vítr shazoval v neděli na Zlínsku stromy.

Článek

Nejvíce výjezdů měli hasiči na Zlínsku. „Z dvou desítek událostí tak v polovině případů odstraňovali právě stromy popadané na silnice. V Napajedlech zasahovali u havárie autobusu, v Otrokovicích zachraňovali přimrzlého opeřence na lampě veřejného osvětlení a byli vysláni k několika dalším technickým pomocem včetně stržení uvízlého vánočního stromečku na vzrostlém stromě,“ přiblížila mluvčí krajských hasičů Lucie Javoříková s tím, že případ vánočního stromečku patřil spíše k těm kuriózním.

Foto: HZS ZK, Právo

Během neděle zasahovali hasiči i u kuriózní události. Sundávali vánoční smrček ze vzrostlého stromu.

Z okna paneláku jej při povánočním úklidu vyhodila na ulici mladá žena. Ten však nedopadl na zem, ale skončil v koruně stromu tři metry nad vchodem do domu. „Takže pozor na to, kam svůj vánoční stromeček házíte,“ poznamenala mluvčí hasičů s tím, že v horším případě mohl skončit někomu na hlavě.

Zbylý počet nedělních výjezdů si především v souvislosti s větrným počasím podělili profesionální hasiči na Kroměřížsku, Vsetínsku a Uherskohradišťsku. I zde se ve většině případů jednalo o odstraňování popadaných stromů. „Dále hasili dvě hořící popelnice a likvidovali požár v azylovém domě v Kroměříži,“ dodala Javoříková.

Zima je zpět. Počasí komplikuje dopravu, meteorologové varují před silnými mrazy

Počasí

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám