Hlavní obsah

Týraný pes, kterému byla vidět žebra, se zachránil vystoupáním na parapet

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Všímavost obyvatel panelového domu vedla k záchraně těžce podvyživeného psa. Toho z parapetu v prvním patře panelového domu v Uherském Hradišti zachraňovala policie společně s hasiči. Americký staford byl velmi slabý, a jak je vidět z fotografií, byl jen kost a kůže.

Foto: Nalezení psi Uherské Hradiště

Na kost vyhublý pes z Uherského Hradiště.

Článek

O případu týrání zvířete informovala veterinární ordinace z obce Hluk u Uherského Hradiště.

„Pejsek byl dnes v Uherskem Hradišti díky všímavosti obyvatel zachráněn z bytu za pomoci policie a hasičů. Za tuto pomoc velice děkujeme, bez toho by nepřežil,“ uvedla ordinace na sociální síti.

Z fotografií na sociálních sítích je vidět, že na kost vyhublé zvíře balancovalo na parapetu okna v prvním patře na sídlišti Štěpnice. Zhruba tříletý americký staford vážil pouhých sedmnáct kilo. Byl silně podvyživený a ve špatném stavu.

Chovatelka ze Šumperska měla týrat koně, odebrali jí celé stádo

Krimi

Hasiči psa zachránili pomocí nastavovacího žebříku z venku a zevnitř bytu. Zvíře pak dali do přepravní klece a na laně jej spustili na zem.

Veterinářka Karolína Turčinková uvedla, že pes musel být dlouhodobě týraný a bez potravy byl více jak měsíc. „V současné době jsme zahájili úkony trestního řízení pro trestný čin týrání zvířat na základě zdravotní zprávy psa. Majiteli hrozí trest až tři roky,“ popsal Blesku mluvčí policistů Radomír Šiška.

Pes posléze skončil u dobrovolnické organizaci Nalezení psi Uherské Hradiště.

„Jak pejsek vypadal v okamžiku, kdy byl vysvobozen ze svého vězení, je vidět na první fotce. Na té druhé je už v bezpečí, v domácí péči, teple a s 24hodinovým servisem,“ uvedli s tím, že dostal kapačku, protože v sobě nedokázal udržet vodu.

Konec vztahu

Na sociálních sítích se objevilo vyjádření bývalé přítelkyně majitele vyhublého psa.

„Martin ho měl v bytě, já tam dva měsíce nebyla, bydlím u rodičů. Myslela jsem, že je o něj postaráno, jak mi tvrdil. Ptala jsem se na něj několikrát. Nedokážu si jeho jednání vysvětlit ani omluvit. Náš vztah jsem ukončila,“ uvedla žena.

Reklama

Výběr článků

Načítám