Hlavní obsah

Chovatelka ze Šumperska měla týrat koně, odebrali jí celé stádo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chovatelce z Velkých Losin na Šumpersku veterináři kvůli možnému týrání odebrali stádo koní. Je podezřelá, že se o zvířata řádně nestarala. Případem se zabývá policie. Novinky o tom v úterý informovala policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Foto: Radek Plavecký, Právo

Ilustrační foto.

Článek

Oznámení o možném týrání koní chovaných na pastvině v Ludvíkově, místní části Velkých Losin, policie podle ní obdržela v neděli. Provedeným šetřením bylo zjištěno, že prověřovaná žena v době od loňského října do doby oznámení chovala v uvedené lokalitě na několika pozemcích celkem dvacet koní různého stáří a plemene.

„Je podezření, že těmto koním nezajistila řádnou zdravotní péči, odpovídající podmínky ani vhodnou výživu. V důsledku toho mělo u šesti kusů dojít ke zhoršení zdravotního stavu a podvýživě,“ konstatovala mluvčí.

Na místě, jak dodala, se nacházela i Krajská veterinární správa Olomouc, která rozhodla o odebrání všech chovných koní. „V souvislosti s výše uvedeným jsme zahájili úkony trestního řízení pro podezření z trestného činu týrání zvířat. Případ je v současné době na počátku prověřování,“ dodala bez dalších podrobností Zajícová.

Dobytek s řetězy zařezanými do kůže. Chovateli z Jihlavska hrozí trestní stíhání

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám