Hlavní obsah

Hasiči v Přerově kvůli požáru evakuovali panelák, v hořícím bytě hledali dítě

Právo, mhr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kvůli požáru, který v pátek vpodvečer vypukl v bytě ve 4. patře panelového domu v přerovské městské části Předmostí, evakuovali hasiči z objektu 22 lidí. Z hořícího bytu se jim podařilo zachránit dítě. Kromě něj utrpěly zranění ještě další dvě osoby. Právo o tom informovala mluvčí hasičů Lucie Balážová.

Foto: Tomáš Holý, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Hasiči museli podle ní všem třem nasadit kyslíkové masky. „Byli intoxikovaní, takže dostali kyslíkovou terapii a následně jsme je předali do péče zdravotnické záchranné služby,“ uvedla mluvčí.

Jako komplikované označila pátrání po dítěti v bytě, kde požár vypukl. „Bylo to obtížné, byt byl silně zakouřený, hasičům se v něm těžko orientovalo, ale podařilo se jim dítě najít a vyvést ven,“ konstatovala Balážová.

Na místě zasahovaly tři jednotky hasičů. „Požár se jim podařilo poměrně rychle lokalizovat, zásah vedli vnitřní částí budovy,“ poznamenala mluvčí s tím, že hasiči museli také silně zakouřený objekt odvětrat pomocí přetlakové ventilace. „Následně se většina obyvatel domu mohla vrátit do svých bytů,“ dodala Balážová.

Příčina vzniku požáru je předmětem šetření. Škoda byla předběžně vyčíslena na více než půl milionu korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám