Hlavní obsah

Hasiči v Praze zasahovali u dvou úmyslně založených požárů

Novinky, mif
Praha

Krušný den zažili o víkendu pražští hasiči, zasahovat museli u dvou úmyslně založených požárů. Nejprve o půlnoci z pátku na sobotu hasili obytný přívěs v ulici U Bazénu v pražské Písnici, v sobotu odpoledne pak byli dispečinkem povoláni k požáru v suterénu domu v Karlíně.

Požár karavanu v pražské PísniciVideo: Jiří Forman, Novinky

 
Článek

Podle informací Novinek pobíhala kolem karavanu neznámá osoba, která poté nasedla do tmavého vozidla a z místa rychle odjela. Policie zatím nezná způsob zapálení, ani hořlavou látku, více ukážou až expertizy.

Celková škoda způsobená na obytném přívěsu a dvou autech, která byla při požáru také poškozeny, přesahuje částku 300 tisíc korun. Druhý požár způsobil škodu jen pět tisíc korun, museli však kvůli němu být evakuováni obyvatelé domu.

Požár v KarlíněVideo: Jiří Forman, Novinky

„Operátor přijal hlášení o požáru v suterénu domu na křižovatce ulic Za Poříčskou branou a 1. pluku. Když přijeli policisté společně s hasiči na místo, evakuovali devět osob, naštěstí však nedošlo k žádnému zranění. Ohledáním místa pak zjistili, že sklepní prostory někdo zapálil úmyslně,“ uvedla policejní mluvčí Jana Rösslerová.

Zda spolu oba případy souvisejí, zatím policisté nepotvrdili. Pachateli hrozí za trestný čin poškození cizí věci až roční vězení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám